SIF-fans: Ok at råbe efter spillere

Hvad kan man tillade sig at råbe efter spillere og dommere på et stadion? Vi spørger to SIF-fans, der begge trækker en klar grænse ved racisme og homofobi

29. maj 2019, 15.00

Christian Ditlev (th.) er her fotograferet efter SIFs sejr i næstsidste spillerunde mod Fremad Amager. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Fodbold Et fodboldstadion er et frirum, hvor det for tilskuerne er tilladt at komme med udbrud, man ikke nødvendigvis vil bruge i ude den virkelige verden.

Sådan lyder det fra to indkarnerede Silkeborg IF-fans, der ikke er bange for at åbne munden fra lægterne, og 37-årige Christian Ditlev kan endda finde på at råbe grove ord efter spillere fra sit eget hold.

- Så længe det går på det fodboldmæssige og ikke det personlige, og at det går på de aktioner, de laver i kampene, synes jeg, det er okay.

- Men det skal ikke være sådan, at man buh'er hver gang, de er i nærheden af bolden, som man ser nogle steder. Så risikerer man at ødelægge dem. Specielt de unge, der måske er lidt nervøse, siger Christian Ditlev, der bor i Aarhus og er nu er jobsøgende erhvervsjurist.

Den passionerede fan er blevet en kultfigur, siden han i et tv-klip langede ud efter SIF-anfører Dennis Flinta. De ord fortryder han ikke.

- Det kan jeg fuldstændig stå inde for i dag, for jeg mente virkelig, at han ikke havde niveau til mere end Silkeborg. Han kostede et mål efter fem minutter, og han havde lige sagt, at han var for god til at spille i 1. division, siger Christian Ditlev, der også har haft riven ude efter den tidligere SIF-angriber Gustaf Nilsson.

Mere mild med årene...

Læs denne artikel

- og alle andre på Midtjyllands Avis fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben