Leder: Misforstået velvillighed på hul 1

23. marts 2020, 07.19

Foto: Jakob Stigsen Andersen

I teorien har han ret, Jan V. Rasmussen, direktør i Søhøjlandet Golf i Gjern: Der er masser af plads at boltre sig på, hvis man fordeler 150 golfspillere ud over 85 hektar teesteder, fairways, greens og bunkers.

Og i teorien var det et godt, serviceminded tiltag, da Søhøjlandet Golf lavede en hurtig rundspørge blandt medlemmerne: Skal vi holde åbent? Naturligvis svarede mellem 200 og 300 ja. Der er grøde i luften, solen skinner og det golfspillende folk hungrer selvklart efter at få åbnet sæsonen.

Men i praksis er det jo ikke sådan, at 150 golfspillere fordeler sig med lige stor afstand hen over 85 hektar.

Og i praksis giver en rundspørge til medlemmerne ingen mening. For hvad havde I regnet med, de ville svare?

Derfor var det et drive langt ud i rough’en - en bold i søen - et selvmål af rang, da Søhøjlandet Golf i weekenden åbnede banen i Gjern.

Nu var den lokale klub ikke alene om at trodse Dansk Golf Unions anbefalinger om at holde lukket foreløbig frem til den 30. marts i bestræbelserne på at inddæmme coronasmitten. Unionen vurderer, at 25-30 klubber var på linje med Gjern-folkene. Men det gør ikke fejlen mindre.

Ved at holde åbent satte Søhøjlandet Golf sig ud over fællesskabet. Og man helkiksede muligheden for som et ansvarligt foretagende at gå foran med et godt eksempel, for nej - det handler ikke kun om at overholde anbefalingerne om, at vi ikke må forsamles mere end 10. Det handler om signalværdien i, at vi alle tager situationen maksimalt alvorligt.

Som den letfattelige tv-læge Peter Qvortrup Geisling formulerer det, skal vi nu gå ud fra, at alle er smittede. Og som det også forlød på et af de alvorlige pressemøder forleden, så er 10 jo blot et tal. Coronaen tæller ikke. Den smitter bare. Også selv om man er en og en.

Når blandt andet en alt for lang række golfklubber landet over ikke kan nære sig, men alligevel holder åbent, så er det kun ammunition for myndighederne til at udstede et totalt udgangsforbud, som vi kender det fra Italien, Spanien og nu senest Tyskland, hvor man ikke må forsamles mere end to mennesker.

Derfor var weekendens kække - men ugennemtænkte - meldinger fra de åbne golfanlæg så malplacerede og usolidariske.

Ja, I står og tripper for at slå ud. Det forstår vi. Mange savner også deres motionscentre, seriefodbold, cykling med vennerne. Yogaen.

Men vi må tøjle os, så statsminister Mette Frederiksen ikke ender med at kommandere os alle inden døre i den påske, der venter lige om hjørnet.

En ny weekend med fint vejr står foran os.

Det giver Søhøjlandet Golf en ny chance for at gøre det rigtige.