DET ER DIT VALG - KV21

At leve og bo i Silkeborg Kommune - hele kommunen

21. oktober 2021, 12.29

BYUDVIKLING Silkeborg har været i et tilflytnings- og byggeboom uden lige de sidste 6-8 år. Som byrådsmedlem har det været spændende at være med til - og de gode tilflyttere har betydet økonomisk tilskud til bedre velfærd.

Derfor siger vi »Velkommen til« til alle vores nye medborgere.

Men tiden er måske inde til også at se ud over postnummer 8600 og arbejde aktivt for de mange velfungerende og smukke områder ude i vores omegnsbyer. Vi har de sidste mange år kaldt os Danmarks »Outdoor-hovedstad«, men det er jo faktisk ikke en by eller en »hovedstad«, det er jo i realiteten i naturen udenfor Silkeborg, vildskaben, oplevelserne, de stille stunder og de store vidder findes. Tæt på de mange attraktive landsbyer.

Vi mener, at tiden er inde til, at vi som kommune skal kommunikere mere aktivt om vores smukke omegnsbyer, så vi kan få endnu flere borgere til vores kommune

Kasper Thomassen og Susanne Jacobsen (V)

Og attraktive er de. Vi er så heldige at have mange byer med institutioner, skoler, dagligvarehandel og velfungerende lokalsamfund, som tilsammen skaber rammerne om det liv, de fleste af os i virkeligheden drømmer om: Nærhed, kendskab og ro i sjælen - og samtidig en af Danmarks smukkeste handelsbyer lige rundt om hjørnet.

Vi mener, at tiden er inde til, at vi som kommune skal kommunikere mere aktivt om vores smukke omegnsbyer, så vi kan få endnu flere borgere til vores kommune. Det skal vi bakke op om med en økonomisk tildeling af midler til byfornyelse og lokale initiativer samt modning af kommunale grunde. På den måde kan vi fortsætte den meget positive tilflytning og byde velkommen til i de lokale institutioner, skoler og handelsliv - med plads til alle.

Indlæser debat