Rallyshow og Fåremarked må vente til næste år

Der bliver for første gang i 42 år ikke noget rallyshow i Fårvang i år, hvor også Fåremarked nu er aflyst

13. maj 2020, 16.03

Vejene i Erhvervsparken var ellers i tiptop stand til årets rallyshow - med helt ny asfalt. Foto: Kenneth Gjøttrup Kristensen

FÅRVANG Årets rallyshow i Fårvang, Birch Tvilum Rallyshow, er aflyst. Det oplyser løbsleder Freddy Pedersen fra Kjellerup og Omegns Motorklub.

- Vi kan vores arrangement på rygraden og skal ikke ud og have hyret musiknavne. Derfor har vi trukket beslutningen så længe som muligt - nærmest i håb om et mirakel, siger han.

Men nu går den ikke længere, og som mange andre arrangementer og begivenheder sætter coronavirussen også en stopklods for det traditionsrige rallyshow.

Det har været afholdt uafbrudt hvert år siden 1979 i Fårvang og skulle i år have været afviklet på den nyanlagte asfalt i Erhvervsparken fredag den 7. august. Nu må rallykørere, udstillere og det tusindtallige publikum vente til 13. august næste år.

Ifølge Freddy Pedersen plejer rallyshowet at samle ikke bare Danmarks bedste rallykørere, men også mellem 5000 og 6000 tilskuere. Dertil kommer tilsammen 1200-1500 udstillere, arrangører og kørere, og det harmonerer naturligvis ikke med forbuddet mod store forsamlinger, som gælder til og med august.

Freddy Pedersen beklager aflysningen af rallyshowet, der gennem alle årene er afviklet i et samarbejde med borgerforening og idrætsforening i Fårvang.

Ifølge løbslederen plejer afkastet at være omkring 100.000 kr. til deling mellem motorsportsklubben og borger- og idrætsforeningerne.

- Vi er i samme situation som alle andre i dette land og må bare tage det stille og roligt. I motorklubben skal vi nok klare den, for vi har lidt på kistebunden. Men det er værre for især idrætsforeningen, som bliver hårdere ramt, da den plejer at bruge pengene fra rallyshowet til ungdomsarbejdet, konstaterer Freddy Pedersen.

I Fårvang er rallyshowet koblet op på den lokale byfest, Fåremarked, som skulle have fundet sted i dagene fra 6. til 8. august. Også Fåremarked er aflyst, oplyser Kenneth Gjøttrup Kristensen fra Fåremarkedsudvalget.

Der bliver holdt Fåremarked igen fra 12. til 14. august næste år.