Affaldsbrevkasse: Hvad gør jeg med...?

I samarbejde med chefen for genbrug og affald hos Silkeborg Forsyning svarer Midtjyllands Avis på spørgsmål om, hvordan du skal sortere dit affald

13. november 2019, 10.01

Her på avisen har vi de seneste uger stillet skarpt på, hvordan klimaet berører vores liv. Hvad sker der, og hvad kan vi selv gøre?

Et af de steder, hvor du som borger kan gøre noget for klimaet, er ved at sortere dit affald ordentligt. På den måde kan mest muligt af affaldet blive genanvendt.

Men hvad gør du, når affaldssorteringen er uoverskuelig, og du ikke ved, hvad du skal gøre med dit affald? For at hjælpe dig har vi på Midtjyllands Avis startet en affaldsbrevkasse, hvor du kan komme med spørgsmål til, hvordan du sorterer affaldet bedst muligt.

Vi har allieret os med Karsten Søndergaard, chef for genbrug og affald hos Silkeborg, der hjælper med at besvare jeres spørgsmål.

Dagens tre spørgsmål kommer fra Inger Saerens, Højmarken 168. Hun spørger:

I dag findes æggebakker, som er lavet af returpapir, men de er komposterbare og skal vistnok derfor i kompostspanden. Er det rigtigt?

- Nej, vi anbefaler at komme æggebakker i papir/pap-spanden ved hjemmet eller papcontainer på genbrugspladsen.

Når jeg køber færdiglavet mad i bakker, der ligner plastik, men er lavet af planter, så de skal vel også i kompostspanden?

- Er du i tvivl om materialet, bør emballagen smides i restaffald.

Gavepapir må ikke sorteres sammen med almindeligt papir, men det gælder vel kun gavepapir med plastbelægning?

- Gavepapir med plastbelægning skal ikke sorteres sammen med almindeligt papir. Det skal i restaffald. Gavepapir uden plastbelægning skal sorteres som papir og pap.

Hvis du har spørgsmål til, hvordan du skal sortere dit affald korrekt, så kontakt journalist Mathias Mark Iversen på mmi@midtjyllandsavis.dk.