Den rene shot - det begyndte med en god idé

Sammen med en natklub-kollega opfandt Anders Snede lakrids-shot’en Pure Shots

Udgivet:30. november 2021, 16.12

Læsetid:5 minutter

- Vi har et mål om at blive endnu større og endnu mere kendte. Vi vil gerne etablere os på de udenlandske markeder, og det næste bliver at lave endnu en shot-variant, siger Anders Snede. Foto: Pure Shots

For ti år siden drev han Café Tværgade i Silkeborg, men efterfølgende tog tingene en drejning med iværksætteriet for Anders Snede.

Sammen med kompagnonen Lasse Rishøj opfandt han i 2015 lakrids-shot’en Pure, og i dag er virksomheden Pure Shots A/S et foretagende med 10-15 ansatte og velkendte alkoholprodukter fra specialbutikker og dagligvarehandlen.

Eventyret begyndte en sen aften dengang for seks år siden.

Anders Snede var rykket fra Silkeborg til Aarhus. Han arbejdede som direktør i natklubben Castenskiold, hvor bartender Lasse Rishøj var blandt kollegerne.

Sidstnævnte brokkede sig lidt over, at der ganske enkelt ikke fandtes et shot på markedet, han ville drikke.

Anders Snede foreslog derfor kollegaen at gøre det selv. Det blev startskuddet, og efterfølgende arbejdede Lasse Rishøj i dagtimerne i kælderen på Castenskiold på at udvikle og tilsmage blandingen af vodka og råvaren - den ægte lakrids.

I nattetimerne stod Anders Snede for at servere varen for klubbens gæster. Heldigvis med positiv respons.

Nyt med supermarkeder

Nu, mange tusind flasker Pure Shots senere, fortsætter udbredelsen.

- En af de nye ting er, at vi er kommer ud i alle supermarkedskæderne. I starten gik vi efter vinforretninger, men nu, hvor nyheden om Pure Shot ikke længere havde samme effekt, besluttede vi at gå til dagligvareleddet. Vi har et stærkt produkt med et stærkt brand, og nu vil vi gerne have vores produkt bredere ud til endnu flere mennesker. Derfor giver det mening at komme ud i supermarkederne, forklarer Anders Snede.

I dag bor han i Aarhus, hvor virksomheden også ligger.

Anders Snede er student fra Silkeborg Gymnasium, og forældrene bor i byen.

Manden bag Pure Shots har Silkeborg i hjertet, når han drager rundt i ind- og udland for at indgå nye kundeaftaler.

Anders Snedes ansvarsområder er salg- og marketing samt eksport.

- Vi er kommet ind på flere udenlandske markeder. I Norge, Sverige og Finland er vi kommet godt i gang, og navnlig i Finland går det rigtig godt med vores lakrids-shot.

Svenskere vil have æble

Svenskerne er også vilde med æble-shot.

- I Helsingør har vi flere vinbutikker, der sælger vores produkter, og alene på æble-shot sælger de 20-30 kasser om ugen, fortæller Anders Snede om erfaringen fra grænsebyen ved Øresund, hvor mange svenskere køber alkohol, fordi den er billigere end i Sverige.

- Det er ret vildt, hvor meget svenskerne hamstrer vores produkter i Helsingør. Det er enormt spændende, tilføjer Anders Snede.

Også festivaler og lignende events er noget af det, man satser på.

Her afsættes Pure Shots blandt andet i plasticrør med en enkelt genstand i hver.

- I februar 2020 stod vi med rør til en hel festivalsæson, da alt blev lukket ned på grund af corona. Hvad gør vi nu, tænkte vi. Men det viste sig at være enormt heldigt, da Danmark spillede EM i fodbold i sommer. Her havde vi rør nok til at kunne levere til storskærmsarrangementer i hele landet. På den måde omsatte vi for en kvart million kroner, hver gang Danmark gik videre i turneringen. Det var virkelig kærkomment oven på coronatiden, fortæller Anders Snede.

Tidligere var Pure Shots-stifteren virksomhedens direktør. Det er der nu ændret på som led i udviklingen.

- Den tidligere direktør i Cult, Henrik Overgaard, er blevet ny bestyrelsesformand, og vi fik ansat en ny direktør, Michael Christensen. Det betød, at jeg kunne fratræde som direktør og i stedet fokusere på vores marketing, eksport og salg til restauranter, barer, caféer, diskoteker, festivaler og vinbutikker - de ting, jeg synes, at jeg er bedst til, forklarer Anders Snede.

Den nye administrerende direktør Michael Christensen kom med nye kompetencer til virksomheden.

- Fra Cult og Royal Unibrew har Michael erfaring fra samarbejde med detailhandlen.

- Det var ikke direktørjobbet, der drev mig, og jeg havde hverken tiden eller de rette kompetencer til at beskæftige mig med detailhandlen. Derfor var det rigtig fint at få en ny direktør ind til at stå for den del. Jeg kan i stedet koncentrere mig om marketing, festivaler, eksport og lignende.

Variant nummer 23

Anders Snede og Lasse Rishøj er yderst bevidste om fortsat at bevare kærligheden til produkterne.

Sidstnævnte er virksomhedens produktions- og udviklingschef.

- Vi har et lejet køkken, og vi står stadig og rører i gryderne i weekenderne, ligesom vi gjorde i starten. Vi kan lave et fornuftigt antal flasker på en weekend, fortæller Anders Snede.

- Når vi udvikler nye varianter, lader vi den stå i lang tid, inden den er færdig. Vores æble-variant for eksempel var version nummer 23, som vi endte med at gå med. Det tager tre-seks måneder, men vi er nødt til at gøre det på den måde, fordi vi benytter de rigtige råvarer, rigtig frugt. Vores konkurrenter bruger aromastoffer, men for os er det her virkelig et nørdet stykke arbejde, siger Anders Snede.

Den oprindelige plan med at flytte til Aarhus var at læse på handelshøjskolen.

Anders Snede har dog aldrig fortrudt, at han afbrød studiet til fordel for Pure.

- I starten var der mange af de gamle venner fra Silkeborg, der spurgte, om det her var noget, jeg kunne leve af. Men det er jo gået over al forventning, og jeg har lært enormt meget både i medgang og modgang. Jeg synes overhovedet ikke, at jeg er færdig med Pure Shots. Flere gange har jeg fortalt historien for studerende i Silkeborg og Aarhus. Jeg fortæller om, hvad vi gør, og nogle anser det jo for en succes. Jeg synes bare, at det er ganske normalt at have ild i røven til at lave noget godt og have nogle gode mennesker omkring mig. Jeg er super beæret over, at nogle gider høre på det, siger Anders Snede.

Pure Shot fremstilles i store gryder, hvor ingredienserne røres sammen, og forud laves udviklingsarbejde for at opnå den helt rette smag. Foto: Pure Shots