Silkeborg og Aarhus vil skabe et fælles ishockey-hold i ligaen

Klubberne Silkeborg Skøjteløberforening og Ishockeyklubben Aarhus vil lave en fælles professionel overbygning

25. januar 2016, 12.08

Silkeborg skal være hjemmebane for et fælles ishockeyhold for Aarhus og Silkeborg. Foto: Martin Ballund

ISHOCKEY Målet er at spille i den bedste række, og både Silkeborg Skøjteløbeforening og Ishockeyklubben Aarhus har erkendt, at de ikke hver for sig kan skabe det økonomiske grundlag for det. Derfor vil de gå sammen om en elite-overbygning.

- Vi holdt et møde lørdag, hvor vi var enige om de overordnede linjer for at lave en fælles overbygning på de to klubber i et selvstændigt selskab, siger formanden for Silkeborg Skøjteløberforening, Thomas Lauvring, om forløbet.

- Der blev aftalt, at vi skal have et hold i 1. division, som Aarhus har nu, og hjemmekampene skal spilles her i Silkeborg. Det er vi lidt overraskede over, men vi har forstået på lederne fra Aarhus, at de har haft store problemer med deres »istider«, siger Silkeborgformanden.

Ideen om en overbygning er dog så ny, at der ikke er indgået nogle skriftlige aftaler imellem de to klubber.

- Begge klubber vil bevare sin selvstændighed, og derfor skal der laves et selskab, og det har vi fundet en projektleder til at planlægge forløbet af. Vi skal også have fundet et nyt fælles navn for det nye østjyske storhold, siger Thomas Lauvring.

Der har i det seneste halve år været et samarbejde imellem de to klubber, hvor spillere fra Silkeborg har spillet i Aarhus og spillere fra Aarhus har spillet på Silkeborg-klubbens U20-hold.

- Vi håber på at kunne skabe grundlaget for at rykke op fra 1. division og blive ligaklub, men begge klubber har også erkendt, at der skal en god økonomi til, og det har ingen af de to klubber selv kunnet løfte, siger Thomas Lauvring.

Silkeborg Skøjteløberforenig har et Jyske Bank sponsorat, der udløber efter næste sæson, men der er ikke afgjort noget om, at det skal fortsætte.

- Vi forhandler i øjeblikket, men der er hverken sagt ja eller nej til en eventuel forlængelse, siger Thomas Lauvring.