Advarsel - efter besøg af visitator

18. januar 2021, 12.25

Foto: Lindy Jørgensen

ÆLDREPLEJEN Ældre der får hjemmehjælp i Silkeborg Kommune som mig, får sikkert et brev der meddeler, at jeg / vi får besøg af en visitator. Hvilket frygteligt og skræmmende navn, der varsler dårligt nyt. Besøget drejede sig om: »Revurdering af behovet for hjemmehjælp.«

Jeg har lige mistet min hustru gennem 57 år, så jeg tænkte, hvor betænksomt, at jeg nu bliver tilbudt mere hjælp. En tilforladelig mand ankommer og tager et hurtigt kig rundt i min lejlighed og vi sætter os ved et bord og hans PC’er bliver tændt. Men pas på: Det er en »ulv i fåreklæder« jeg sidder overfor, viser det sig.

I mit hoved havde jeg tænkt mig at være positiv og sagde, jeg satte pris på at holde mit alenehjem pænt, rydeligt og rent. Det skulle jeg aldrig have sagt. Hans spørgeskema med mange rubrikker blev udfyldt i rasende fart, fordi jeg er en hurtig og ærlig fortæller.

Jeg fortalte, at jeg havde behov for et varmt måltid mad om dagen og lidt hjælp til lidt genoptræning, da min dårlige ryg havde bredt sig ned i benene, så jeg var blevet meget gangbesværet og bevægelseshæmmet på det seneste og ikke kunne komme uden for en dør. Forhåbentlig kun midlertidigt. Man er mere følsom og sårbar i situationen, end man vil erkende.

Visitatoren konkluderede til slut, at jeg fremover vil få frataget min støvsugning hver tredie uge og blive tilbudt en robotstøvsuger i stedet.

Begrundelse: Der skal spares penge i ældreplejen.