Lokalt børnehospice er kommet på dagsordenen i Region Midtjylland

Silkeborg får besøg af regionspolitikere, der har kig på statslige millioner til et vestdansk børnehospice

Udgivet:31. januar 2018, 05.04

Læsetid:3 minutter

REGIONEN/SILKEBORG Forhåbningerne om at få et børnehospice i Silkeborg-Herning-området får ny næring: Region Midtjylland går nu ind i arbejdet med at få undersøgt mulighederne for at få et midtjysk børnehospice.

Hidtil har der kun været ét dansk børnehospice - i Hellerup - men på finansloven er der afsat 2,5 millioner kroner i år og 5 millioner kroner årligt derefter til at oprette og drive hospicepladser for børn i Vestdanmark.

Det nye børnehospice ventes at skulle ligge i Region Midtjylland, og som nyvalgt regionsrådsmedlem tog Marianne Karlsmose (KD) initiativ til at få sagen på dagsordenen ved det seneste møde i forretningsudvalget.

- De øvrige partier bakkede op om, at der skulle arbejdes hurtigt videre med det, så sagen blev sendt direkte videre til hospitalsudvalget og psykiatri- og socialudvalget, fortæller hun med henvisning til dagsordenens ordlyd om, at »mulighederne for et børnehospice i Midtjylland undersøges med henblik på at få sendt en ansøgning til de afsatte midler på finansloven 2018«.

Besøg i Hellerup og Silkeborg...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind