Passagerer fra corona-zoner holdes ude af danske lufthavne

Passagerer på fly med ankomst fra såkaldte røde zoner skal hentes i busser og opfordres til to uger hjemme.

Udgivet:09. marts 2020, 21.23

Læsetid:1 minut

Fly, der ankommer fra Hubei-provinsen i Kina samt en række italienske regioner, vil få anvist en særlig plads i lufthavnen, og passagerne og deres bagage vil blive hentet i særlige busser, har myndighederne besluttet. (Arkivfoto)

/ Ritzau /

KØBENHAVN Passagerer på fly, som ankommer til Danmark fra såkaldte højrisikozoner, kan ikke længere få adgang til lufthavnsområder, hvor der befinder sig andre passagerer.

Det har myndighederne besluttet i forsøget på at bremse spredningen af coronavirus. Det oplyser Rigspolitiet på hjemmesiden politi.dk.

De pågældende fly vil blive henvist til en særlig plads i lufthavnen. Herfra vil passagerne og deres bagage blive hentet i særlige busser.

Danske og udenlandske passagerer opfordres herefter til at holde sig hjemme i 14 dage.

Har de ikke mulighed for dette, kan de få tilbudt indkvartering i en af Forsvarets ejendomme.

Trods de nye retningslinjer kan myndighederne ikke umiddelbart tvinge hverken danskere eller udlændinge i karantæne.

- Der er alene tale om, at vi anbefaler folk at gå i karantæne, siger Anders Frandsen, der er kommunikationsdirektør i Rigspolitiet, til Ritzau.

Udenrigsministeriet har markeret hele verden med minimum farven gul, som betyder, at man skal udvise ekstra forsigtighed.

Provinsen Hubei i Kina, hvor coronavirusset udspringer fra, er markeret med rød. Det samme er de italienske regioner Piemonte, Lombardiet, Emilia-Romagna, Aostadalen, Veneto og Marche.

Det betyder, at Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til de pågældende områder.

Sundhedsstyrelsen anbefaler at blive hjemme i to uger, hvis man efter den 2. marts er kommet til Danmark fra et af områderne.

Ifølge Rigspolitiet vil myndighederne konkret vurdere behovet for at tilbyde transport væk fra lufthavnen.

/ritzau/