Alle elever skal ikke hjemsendes ved enkelte coronatilfælde

Flere steder er klasser hjemsendt ved ét coronatilfælde. Ifølge Sundhedsstyrelsen er smitteopsporing nok.

17. september 2020, 10.25

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

KØBENHAVN Hele klasser og institutioner skal som udgangspunkt ikke hjemsendes ved enkelte coronatilfælde. I stedet skal nære kontakter opspores.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen i nye retningslinjer.

Konkret betyder det, at hvis der eksempelvis konstateres én smittet elev på en folkeskole, skal hele klassen ikke nødvendigvis hjemsendes.

Efter opsporingen af nære kontakter, skal disse sendes hjem.

- Det er vigtigt, at retningslinjen følges, men det er ikke nødvendigt, at skoler eller uddannelsesinstitutioner lægger et ekstra sikkerhedslag ind, siger Helene Probst, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, i en pressemeddelelse.

- Nogle skoler har sendt for eksempel flere klasser hjem ved enkelte tilfælde af smitte eller sendt klassen hjem, selv om det smittede barn ikke havde været på skolen 48 timer forud for symptomer.

- Jeg forstår godt, at man gerne vil være ekstra forsigtig, og at man kan være i tvivl, og derfor har vi forsøgt at blive endnu mere præcise.

Retningslinjerne kan også være relevante på eksempelvis højskoler, lyder det i pressemeddelelsen fra Sundhedsstyrelsen.

De opdaterede retningslinjer kommer, efter Danmark i et stykke tid har kunne notere stigende smittetal i en række kommuner.

Også en række børn, elever og ansatte i skoler, børnehaver og på uddannelsesinstitutioner er blevet sendt hjem. Det er sket på flere skoler i mange dele af landet.

/ritzau/