Portræt: Den sidste »Neckelman(d)« fra Silkeborgs store virksomhed

Neckelmann var i sin tid Silkeborgs største virksomhed med 850 ansatte. Jesper Facius Nielsen, der fylder 50 år mandag, er den sidste »overlevende« fra dengang

23. januar 2021, 14.50

Da Jesper Facius Nielsen i sin tid arbejdede for Neckelmann i Silkeborg var han sælger af de særligt brandhæmmende tekstiler, virksomheden producerede. En funktion, han tog med, da han fortsatte hos tyske Trevira, der overtog Silkeborg-virksomheden. I dag er han salgsanvarlig for de brandhæmmende materialer, der bruges i forbindelse med healthcare, til hoteller, indenfor transportbranchen til fly, busser og tog samt til møbelindustrien. Han har et salgsteam på fem sælgere og tre back-office piger samt agenter og partnere over hele Jorden. Tidligere havde han omkring 100 rejsedage om året, men ligesom mange andre har han fundet ud af, at mange af møderne med kunderne fungerer lige så godt digitalt. Så han tror på, at det er en lære, vi kan tage med os - også efter coronaen. Salgsbudgettet er på 5.000 tons materialer såsom chips/granulat og garner med en årlig omsætning på 30 millioner euro. - Så nogle spoler bliver det til, siger Jesper Facius.

PORTRÆT: Stadig når Jesper Facius Nielsen kører ned ad Kejlstrupvej i Silkeborg, hvor Neckelmann i sin tid havde adresse, giver det ham et vemodigt sug i maven. Ved tanken om dengang, hvor virksomheden var Silkeborgs største med 850 ansatte. Hvor virksomheden var kendt af nærmest alle i byen. Og hvor han selv syntes, han var på en fantastisk arbejdsplads - på »byens flagskib«, som han kalder den, og hvor han var så glad og stolt af at være. På grund af virksomhedens sans for kvalitet og den kultur, han syntes, der herskede med et ganske unikt samarbejde mellem faggrupperne, og hvor der var en udpræget respekt omkring ledelsen.

»En meget trist historie«...

Læs denne artikel

- og alle andre på Midtjyllands Avis fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben