Byrådet på Dannebrog

Størstedelen af byrådet - med undtagelse af Enhedslisten - og andre lokale var i går til reception på Kongeskibet Dannebrog, som ligger i Horsens

4. september 2018, 12.37

18-årige Kristoffer Møller Jensen (V) kan nu prale af at have været om bord på Dannebrog og hilse på dronning Margrethe. - Det var en stor oplevelse. Dannebrog er et fantastisk skib, siger Kristoffer Møller Jensen.

HORSENS Som afslutningen på en god dag for dronning Margrethe i Silkeborg havde hun i aftes inviteret 100 mennesker til reception på Kongeskibet Dannebrog.

Skibet ligger i havnen i Horsens, og der var blandt andre inviteret byrådsmedlemmerne fra Silkeborg Kommune og spidserne fra de steder i kommunen, som dronningen havde besøgt i går - og skal besøge i dag på hendes sommertogt til Silkeborg.

Peter Sig Kristensen og Lene Fruelund, som ifølge Enhedslistens politik går ind for en afskaffelse af kongehuset, havde valgt at takke nej til receptionen.

Gæsterne blev ført om bord på kongeskibet i grupper på 10 personer ledsaget af en matros og til tonerne fra Prinsens Musikkorps, inden den stod på to timers hygge om bord i selskab med dronning Margrethe. Det yngste byrådsmedlem, 18-årige Kristoffer Møller Jensen (V), fik sig en oplevelse for livet.

- Det var en fantastisk oplevelse. Der var en helt speciel stemning og respekt omkring besøget. Jeg føler mig meget privilegeret over, at jeg i så ung en alder har fået lov til at opleve det. Og så er Kongeskibet Dannebrog bare gennemført ned til mindste detalje. Nogle få rum var lukket, men ellers havde vi mulighed for at se hele skibet, fortæller Kristoffer Møller Jensen.

Særlig øl...