Coronastatus: Rekordstort antal smittede

22. oktober 2020, 14.03

Foto: Martin Ballund

SILKEBORG Fra onsdag til torsdag er yderligere syv blevet konstateret smittet med coronavirus i Silkeborg Kommune. Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut (SSI). Det er to færre end i går. I løbet af den seneste uge er 60 testet positive. Det svarer til, at antallet af smittede pr. 100.000 indbyggere nu er 64 (incidenstallet). Det er en lille stigning i forhold til i går.

På landsplan er antallet af smittede steget til 760. Det er højeste antal registrerede tilfælde på én dag under udbruddet. Den hidtidige rekord var 25. september med 678 tilfælde.

Selv om der er tale om det højeste antal påviste tilfælde, der er registreret på én dag, kan der have været mere smitte i omløb i foråret.

Man kan ikke sammenligne smittetallene én til én, fordi der nu bliver testet langt mere og derfor opdaget flere tilfælde.

Sammenlignet med foråret er situationen også en helt anden på landets hospitaler. I starten af april var der i en periode mere end 500 indlagte.

I øjeblikket er kapaciteten slet ikke under pres på landets sygehuse, da der torsdag er 124 indlagte med coronavirus. Det er to flere end onsdag.

De 760 nye smittetilfælde er opdaget ud fra 43.000 prøver. Dermed har 1,76 procent af prøverne været positive, hvilket er den højeste andel siden slutningen af april.

Torsdag morgen lød det fra regeringen, at der kan komme nye restriktioner på forsamlingsforbud og mundbind, hvis ikke smittekurven vender de kommende dage.

- Det er de næste to-tre dage, der bliver afgørende. Jeg kommer ikke til at afvise nogen som helst skærpede restriktioner eller regler. Vi følger det tæt, og myndighederne har skruet op for beredskabet, sagde sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

De værst ramte kommuner set i forhold til indbyggertal er Jammerbugt, Brøndby, Høje-Taastrup, Tårnby og Herlev. Den seneste uge har det været de jyske kommuner, der har haft flest smittede, men nu er udviklingen vendt, så det igen er hovedstadskommunerne, som topper, når det gælder antallet af smittede pr. indbygger..