Gymnasium rykker ferien på grund af festival

Horsens-gymnasium følger elev-ønske. Silkeborg og Favrskov afviser blankt at gøre tilsvarende. Skanderborg har altid gjort det

Udgivet:13. januar 2017, 11.20

Læsetid:2 minutter

Foto: Martin Ballund

Kenneth Lynghøj
Journalist| kl@midtjyllandsavis.dk

6 år siden

SKANDERBORG/SILKEBOrg Efter den oprindelige plan skulle eleverne på Horsens Statskole møde efter næste sommerferie den 10. august - lige midt i Smukfest i Skanderborg. Men det vakte stor utilfredshed blandt eleverne, at gymnasiet nu har ændret ferieplanen, skriver Horsens Folkeblad.

Nu begynder det nye skoleår først 14. august - mandagen efter festivalen.

- Elevrådet henvendte sig, fordi så mange elever har købt billet til festivalen og meget gerne vil af sted. Vi vil gerne have vores elever i skole og lavede derfor den aftale, at vi rykkede sommerferien, og så møder eleverne friske og veludhvilede i skole mandag morgen efter festivalen, siger rektor på Horsens Statskole, Flemming Steen Jensen til Horsens Folkeblad.

Blank afvisning

I Silkeborg og Favrskov er holdningen noget anderledes. Her afviser gymnasierne blankt at gøre Horsens Statsskole kunsten efter.

Gymnasiet har brug for alle skoledage, og de tre dage skulle hentes i jule-, efterårs- eller vinterferien, og det er ikke fair overfor de elever, der ikke tager på Smukfest, siger rektor i Silkeborg, Erik Olesen.

- Vores opgave er, at give eleverne den undervisning, de skal have. Det er det, vi styrer efter, og ikke om der er en musikfestival eller ej, siger han.

Flertallet af elever vil ikke være tilfredse med at skulle undvære nogle dage i efterårsferien som evt. erstatning. Der har været enkelte elever, der har henvendt sig for at høre, om skolestart kunne lægges anderledes på grund af Smukfest.

- Men det er ikke noget,der har givet anledning til megen støj.

- Eleverne er tilmeldt en uddannelse, og det må de så indrette sig efter, sådan er det, siger rektoren.

Havde det været en festival i Silkeborg erkender han, at man muligvis ville prioritere anderledes, hvis de havde en forventning om, at et stort flertal af eleverne ville være fraværende.

Det er virkeligheden

Netop den situation står Skanderborg Gymnasium i og her har man for længst taget konsekvensen.

Her starter skolen først tirsdagen efter festivalen, så eleverne har endda en ekstra fridag til at komme sig over weekendens festivitas, før de skal i gang med bøgerne.

- Vi ligger i samme by som festivalen, så for os har det altid været virkeligheden. Vi har også lærere, som deltager, og det vil vi selvfølgelig gerne give plads til, siger uddannelsesleder Jakob Thomsen.

Han understreger, at lærerne allerede starter arbejdet i ugerne før eleverne kommer, og at eleverne i sidste ende får det samme antal undervisningsdage, så de holder altså mindre ferie på andre tidspunkter.