JN Data er en afgørende brik i finanssektoren

It- og servicevirksomheden fokuserer på sikkerhed, compliance og kundetilfredshed

Udgivet:22. august 2019, 11.01

Læsetid:2 minutter

Søren Lindgaard har været administrerende direktør for JN Data siden oktober sidste år. Foto: JN Data

Administrerende direktør Søren Lindgaard

Hvad betød det for JN Data, at I fik Erhvervsprisen 2010?

»Anerkendelsen fra Erhverv Silkeborg er selvfølgelig noget, vi ser tilbage på med stolthed. I de første par år efter vi modtog Erhvervsprisen, gav det et godt rygstød for vores virksomhed, og der er sket rigtig meget i JN Data siden dengang.«

Hvor står JN Data lige nu, hvad er virksomhedens vigtigste projekt/udfordring?

»Virksomheden er vokset markant og tæller i dag 400 medarbejdere i Silkeborg, 300 i Roskilde og 100 konsulenter i Polen, hvoraf de fleste er IT-specialister. Stigningen i antallet af medarbejdere er drevet af, at vi har føjet yderligere kunder til Jyske Bank og Nykredit, da vi har overtaget IT-driften og -infrastrukturen fra de tre store bankcentraler SDC, BEC og Bankdata. De tre trådte sidste år også ind i ejerkredsen. De fem virksomheder udgør sammen med Silkeborg Data vores seks kunder.

Da vi servicerer hele 35 procent af bankmarkedet og 50 procent af realkreditmarkedet i Danmark, er vi en afgørende brik i den finansielle sektor. Det er i vores systemer, at dine dankorttransaktioner bliver afviklet og at din mobil- og netbank kører, hvis du er kunde hos vores kunder.

Fundamentet for vores forretning har hele tiden været at levere sikker og stabil it-drift og sikre et stærkt indkøbsfælleskab for vores kunder. Det, der er nyt, er de øgede krav til sikkerhed og compliance i finansbranchen, hvor vi ønsker at komme på niveau med de bedste i Norden.

Et andet vigtigt ben i vores strategi er at arbejde med kundetilfredsheden og give kunderne en endnu bedre oplevelse. Derfor har vi mange vigtige og udfordrende opgaver at tage fat på i årene fremover.«

Direktør Torben Vilsgaard og souschef Peter Fabricius, Erhverv Silkeborg, om JN Data A/S:

»JN Data er jo en af de virksomheder, der måske lever et lidt stille liv i Silkeborg, men som har meget stor betydning som vidensarbejdsplads i Silkeborg. Virksomheden har cirka 400 medarbejdere på hovedkontoret i Silkeborg og 800 i alt i Danmark og internationalt. Virksomheden er kommet godt gennem konsolideringer indenfor branchen og har gennem årene styrket sin position som spiller.

Søren Lindgaard har været administrerende direktør for JN Data siden oktober sidste år. Foto: JN Data
Søren Lindgaard har været administrerende direktør for JN Data siden oktober sidste år. Foto: JN Data