Skuffende nederlag i Horsens

Silkeborg-Voel var igen langt under standard og lukkede hele 35 mål ind mod et bundhold

10. marts 2021, 21.26

Eira Aune var en af de få spillere, der kunne være indsatsen bekendt i det store nederlag i Horsens. Foto:

HÅNDBOLD Det positive er, at Silkeborg-Voel har spillet sig til en plads i slutspillet mellem d otte bedste hold i ligaen.

Det negative efter nederlaget på 35-26 efter 18-11 ved pausen i kampen i Horsens er, at holdet i øjeblikket slet ikke har kvalitet til at blande sig med de bedste hold i landet, selv om anden halvleg dog var noget bedre end den første.

Horsens med kun 13 point og tredjesidst i ligaen havde de første 30 minutter legende let ved at score mod et passivt forsvar, hvillet hele 18 mål fortæller sin helt egen usminkede historie om.

I forsvaret var aggressiviteten non-eksisterende og gav først Stine Bonde og en overgang Eli Raasok urimeligt dårlige arbejdsvilkår.

Hjemmeholdet scorede næsten efter behag fra alle positioner - lige på nær fløjene - også på løbeskud tæt under forsvaret. Og havde Stine Bonde ikke snuppet hjemmeholdets tre sidste forsøg inden pausen, havde det set endnu mere håbløst ud, end det gjorde i forvejen med stillingen 18-11.

Føringen blev grundlagt tidligt i halvlegen, hvor hjemmeholdet bragte sig foran 6-3. Den føring blev udbygget hele tiden, og en overgang førte hjemmeholdet 16-8, inden Silkeborg-Voel trods alt sluttede halvlegen bedst.

Silkeborg-Voels forsvar tog bedre fat i starten af anden halvleg, men afbrændere og flere fejl i angrebet spændte ben for de gode takter, og efter knap 11 minutters spil efter pausen førte hjemmeholdet 24-13.

Til Silkeborg-Voels ros skal det siges, at holdet aldrig lagde sig ned i anden halvleg, uanset hvor sort det så ud. Holdet fightede flot og fremproverede flere gange passivt spil hos hjemmeholdet, men formåede ikke at komme helt tæt på i slutningsfasen, der havde karakter af skydetelt. Dertil var efterslæbet fra de førstes halvlegs elendighed for stort.