112

Industribrand i Ans: Fare for giftig sort røg blev hurtigt afværget

Midtjysk Brand & Redning fik hurtigt slukket industribrand hos Unika Danmark i Ans, der kunne have udviklet sig til en kraftig brand med giftig røg

23. september 2020, 17.58

Foto: Peter Erfurt

ANS Klokken 17.42 modtog Midtjysk Brand & Redning en melding om brand i en af Unika Danmarks bygninger på Lyngbakkevej i Ans.

Midt- og Vestjyllands Politi var hurtigt ude med en advarsel om, at der kunne opstå en kraftig og giftig sort røg, da Unika Danmarks bygning på Lyngbakkevej rummer meget plastic og pap.

Heldigvis nåede det ikke så vidt, da Midtjysk Brand & Redning rimelig hurtig fik kontrol over branden, der var opstået på taget i noget tagpap.

Det var her mellem to industrihaller på Lyngbakkevej i Ans, at branden opstod, da tømrere havde været i gang med at lægge nyt tagpap. Foto: Peter Erfurt

Det fortæller indsatsleder Anders Simonsen.

- Nogle tømrere har været ved at lægge tagpap på, og i den forbindelse er der opstået brand i noget isolering efter, at det har ligget og glødet. Heldigvis nåede branden ikke at udvikle sig, fortæller Anders Simonsen, der er glad for, at branden ikke opstod om natten.

- Det havde været forfærdeligt, hvis branden var opstået om natten, for så var branden nok først blevet opdaget i det øjeblik, at nogle ville høre tagpladerne sprænge. Så ville det være for sent at redde bygningerne, fortæller Anders Simonsen, der kort før klokken 19 var helt færdig med slukningsarbejdet.

Unika Danmark leverer fabrikation og service inden for værktøjsfremstilling og udførelse af plastsprøjtestøbning

Opdateret klokken 19.10