Trods vand, blæst og bølger: Veje er fortsat åbne

God nyhed til bilisterne: Viborgbroen, Vestre Ringvej og Søvej er alle åbne her til morgen

26. februar 2020, 05.23

Den ekstremt høje vandstand betød i går, at Silkeborg Kommune holdt eksra øje med Viborgbroen, hvor både vejen og broen risikerer at blive undermineret af den høje vandstand. Foto: Martin Ballund

SILKEBORG På trods af høj vandstand, blæst og bølger i nat kan bilisterne i Silkeborgs morgentrafik ånde lettet op: Tre store veje, der i løbet af aftenen og natten risikerede at blive lukket, er åbne for trafik her til morgen.

Det oplyser Silkeborg Kommune, der fortsat opfordrer bilisterne til at passe ekstra på i trafikken på grund af vand på mange veje.

- Kør forsigtigt, pas på hinanden og vær tålmodig, lyder opfordringen.

Kommunen og beredskabet har hele aftenen og natten haft en vagt til at holde særligt øje med Viborgbroen, Vestre Ringvej og Søvej, som hver halve time er blevet tjekket for at holde øje med, at de fortsat er sikre at køre på trods stigende vandstand.

I går lød meldingen, at Viborgbroen (både bro og vej) var i fare for at blive undermineret af de voldsomme vandmængder, mens der er meget vand på to andre vigtige færdselsårer i Silkeborg: Søvej og Vestre Ringvej.

Det samme gælder mange andre mindre veje i kommunen. Tre steder er oversvømmelserne så slemme, at Silkeborg Kommune har lukket vejene. Det er Funderholmevej, Sørkelvej og Moselundvej.