Tag ansvar for de unge - det gør vi!

Udgivet:13. november 2017, 12.32

Læsetid:1 minut

Af Peter Bjerregaard og Henrik Christensen Byrådskandidater for Socialdemokratiet i Ikast-Brande Kommune

6 år siden

LÆREPLADSER Danmark mangler faglært arbejdskraft. Arbejderbevægelsens Erhvervsråd spår, at vi allerede i 2025 kommer til at mange 70.000 faglærte hænder. Samtidig står vi i en situation, hvor over 12.000 unge mangler en læreplads. Alene i Ikast-Brande Kommune mangler 87 unge en praktikplads.

Nogle af de 12.000 unge må nøjes med en skolepraktik, nogle kommer i en usammenhængende delepraktikordning, mens andre må opgive deres drømmeuddannelse. Det er en dårlig fremtidssikring af arbejdskraften.

3F har taget et initiativ. De har skabt »Lærlingeløftet«. Et løfte som os, der er fagligt aktive, og som stiller op til kommunalvalget gerne vil arbejde målrettet på at opfylde, hvis vi bliver valgt til byrådet i Ikast-Brande Kommune. Vi giver gerne et løfte om, at skaffe praktikpladser gennem uddannelsesklausuler, og et løfte om, at vi vil arbejde for, at flere unge vil tage en faglært uddannelse.

Et løfte alle ansvarlige politikere burde give.

For, når så mange unge mangler en praktikplads er det ikke kun en udfordring for den enkelte - men for fremtidens produktion, produktivitet og dermed for velfærdssamfundet som helhed. Vi har derfor et fælles ansvar.

Næsten 30.000 danskere har allerede skrevet under på www.lærlingeløftet.dk - nu er det politikernes tur til at skrive under, og tage ansvar. Det gør vi.