Jubilar i Silkeborg: Det er altså sjovest, når alting fungerer

Da Allan Moesgaard Kristensen søgte i praktik hos NHS Maskinfabrik, var virksomheden ikke helt så begejstret for den EFG-uddannelse, han kom med. Så han måtte først turen igennem som arbejdsdreng

14. oktober 2021, 09.50

Allan Moesgaard Kristensen har både været arbejdsdreng, lærling og klejnsmed hos NHS Maskinfabrik i Silkeborg, hvor han i dag arbejder med varemodtagelse og forsendelse.

JUBILÆUM: Allan Moesgaard Kristensen havde torsdag den 7. oktober 25 års jubilæum hos NHS Maskinfabrik A/S i Silkeborg, hvor han også er udlært som klejnsmed i 1986.

Efter 10. klasse gik han ud af folkeskolen, hvorefter han gik i gang med det daværende EFG-forløb i retning mod at blive klejnsmed, som han meget hurtigt var afklaret med skulle være hans job i arbejdslivet. EFG-uddannelsen var ikke lige populær blandt læremestrene, og det måtte Allan også sande, da han søgte om praktikplads hos NHS.

I forhold til den mere anerkendte mesterlære-uddannelse manglede der nemlig ni måneders praktik for EFG-forløbet. De måneder måtte Allan så tage som arbejdsdreng, før det egentlige uddannelsesforløb kunne starte.

En længsel efter noget nyt

Efter afsluttet svendeprøve fortsatte Allan Moesgaard Kristensen i nogle år som svend hos NHS, men efter et stykke tid blev længslen efter andre udfordringer så stor, at han rejste fra NHS og var væk i otte år, hvor han blandt andet prøvede kræfter med hydraulikservice og maskinbyggeri hos andre Silkeborg-virksomheder.

I virkeligheden var det netop opbygning og konstruktionsarbejde, der allerførst trak ham ind i faget.

I 1996 manglede NHS klejnsmede, og et eller andet må have været tillokkende, for Allan vendte tilbage. I de første år som klejnsmed, men flyttede i 2000 med på afd. Midt, da denne afdeling blev etableret på Holmbladsvej 13.

Her tiltrådte han en nyoprettet stilling som medarbejder i varemodtagelse og forsendelse. En stilling han stadig bestrider.

Af de allerbedste oplevelser nævner Allan Moesgaard Kristensen forskellighed i opgaverne og ikke mindst glæden ved at få tingene til at fungere. Ikke så overraskende er de værste dage dem, hvor tingene af den ene eller anden grund ikke fungerer.

Allan Moesgaard Kristensen, der er født og opvokset i Øster Bording, bor i dag i Balle med sin kone på 27. år, Charlotte, med hvem han nyder tid i haven og ikke mindst familien, der bliver stadig større. Den tæller i dag tre børn og to børnebørn.

Allan Moesgaard Kristensen fejres som en højt værdsat medarbejder hos NHS Maskinfabrik A/S i morgen, fredag, med en reception i virksomheden. MTL

Indlæser debat...