Så er den gal igen: Algealarm i Thorsø

Silkeborg Kommune fraråder badning i den algeplagede sø

1. juni 2021, 10.16

Sådan så der ud ved Thorsøbadet for et år siden, hvor blågrønalgerne på kort tid blomstrede voldsomt op og fik bekymrede borgere til at slå alarm. Situationen fik straks Silkeborg Kommune til at fraråde badning. Nu er den gal igen. Foto: Maibritt Langfeldt Sørensen

VIRKLUND Sidste år på denne tid af året måtte Silkeborg Kommune ud med en advarsel og fraråde badning, da giftige blågrønalger farvede vandet i Thorsø i Virklund helt neongrønt. Nu er den gal igen.

Der er de seneste dage skyllet så mange alger sammen langs bredden ved Thorsøbadet, at Silkeborg Kommune nu igen fraråder badegæster at tage en dukkert ved søbadet.

Blågrønalger er giftige og kan give udslæt på huden samt kvalme og hovedpine, hvis man sluger noget af vandet. Ikke bare mennesker, men også hunde og andre dyr bør holdes væk fra vandet. Der er eksempler på, at det kan koste hunde livet at drikke af vandet i den algeplagede sø.

En tommelfingerregel er, at man ikke bør bade, hvis vandet er så uklart, at man ikke kan se sine tæer, når man står i vand til knæene.

Indlæser debat...