Jysk investerer 1,5 milliard i Ungarn

Larsen-selskabet vil bygge distributionscenter, der skal beskæftige 300 medarbejdere

14. april 2020, 08.22

Jysk går i de kommende dage i gang med det store projekt, der skal spare virksomheden for 4,5 millioner kilometer vejtransport om året.

SILKEBORG I løbet af april 2020 går Jysk i gang med at bygge et nyt distributionscenter i Ecser, Ungarn. Når det er i drift, vil distributionscentret beskæftige omkring 300 personer.

I alt investerer Jysk 200 millioner euro - cirka halvanden milliard kroner i centret, der skal styrke Jysks logistik i Østeuropa.

Centret skal stå færdig i midten af 2022, så de store gravemaskiner begynder i de kommende dage på det store projekt på den 560.000 kvadratmeter store grund.

JYSK udvider for at kunne levere hurtigere til kunderne i en række lande i Centraleuropa.

- Selvom coronavirus-situationen har stor påvirkning af JYSK, er det stadig vigtigt for os at investere i fremtiden. Når hverdagen vender tilbage, vil folk stadig have brug for senge, dyner og puder samt andre nødvendigheder til deres hjem. For at sikre det har vi brug for et stærkt logistiksetup, som vores nye distributionscenter i Ecser, Ungarn, vil være med til at sikre, siger Allan K. Kjærgaard, Executive Vice President Logistics i JYSK.

Bygningerne i det nye distributionscenter – som omfatter to højlagre, dokker til lastning og aflæsning af lastbiler og kontorlokaler til administration – vil brede sig over 143.000 kvadratmeter. H

- Med udvidelsen af vores nye distributionscenter i Ecser, Ungarn, vil vi være i stand til at levere produkter meget hurtigere og mere effektivt direkte til vores kunder og til vores hundredvis af butikker. Faktisk forventer vi at spare 4,5 millioner kilometer vejtransport hvert år, hvilket er godt for både miljøet og vores evne til at levere gode tilbud til vores kunder,siger Allan K. Kjærgaard.