Kommunen ansætter ny socialchef fra egne rækker

43-årige Martin Husted fra Gjessø bliver ny socialchef i Silkeborg Kommune, hvor han i dag er jobcenterchef

Udgivet:23. september 2021, 11.40

Læsetid:1 minut

Fra 1. november er Martin Husted Silkeborg Kommuens nye socialchef. Han afløser Dorte Eastwood, der går på pension.

Jesper Rosenquist
Journalist| jero@midtjyllandsavis.dk

1 år siden

SILKEBORG Jobcenterchef ved Jobcenter Silkeborg, Martin Husted, bliver kommunens nye socialchef.

Det har økonomi- og erhvervsudvalget netop godkendt, og dermed skal Martin Husted afløse Dorte Eastwood, som efter 11 år som socialchef går på pension ved udgangen af oktober.

Martin Husted er 43 år, bor i Gjessø ved Silkeborg med hustruen Mette og deres to børn.

Han er i øjeblikket ved at færdiggøre en Master i Offentlig Ledelse ved Aarhus Universitet/SDU.

- Jeg glæder mig til at bidrage endnu mere til det tværgående arbejde i kommunen og en helhedsorienteret tilgang til borgerne på det sociale område, siger Martin Husted.

Skolelærer og politibetjent

Oprindeligt er han uddannet lærer på Silkeborg Seminarium, hvorefter han søgte ind til Politiet og blev uddannet politibetjent og her gjorde lederkarriere.

Han sluttede som politikommissær, før han i 2016 skiftede til Skanderborg Kommune, hvor han blev afdelingsleder for Ydelseskontoret. I 2018 blev han ansat som centerleder ved Jobcenter Silkeborg Jobrehabilitering og Integration, og to år senere blev han også konstitueret centerleder for Jobcenter Sygedagpenge og Jobafklaring.

Ved en omorganisering af Beskæftigelsesafdelingen i 2021 blev han udnævnt til jobcenterchef for Jobcenter Jobudvikling, Integration og Unge med cirka 165 medarbejdere.

- Vi har meget dygtige ledere i Silkeborg Kommune, og det er derfor meget glædeligt, at der i et meget stærkt ansøgerfelt er så stærk en intern kandidat til jobbet. Vi får en ny socialchef med alsidig ledelseserfaring og et stort engagement omkring sårbare borgere. Vi glæder os til at byde Martin Husted velkommen i koncernledelsen i Silkeborg Kommune, siger koncerndirektør Lauge Clemmensen.

Martin Husted tiltræder 1. november 2021. Der var 23 ansøgere til stillingen som socialchef