Sure borgere i sommernatten: Støjklager rammer igen politikredsen

Politiet bruger for tiden mange ressourcer på at rykke ud til steder, hvor der klages over høj musik. 50 har klaget til Midt- og Vestjyllands Politi natten til søndag

9. august 2020, 09.03

De seneste måneder har mange beboere på Islands Brygge klaget over støj og skrald. I alt havde Københavns politi 149 støjanmeldelser natten til søndag. Hos Midt- og Vestjyllands Politi var der 50 klager over støj natten til søndag. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

SILKEBORG Endnu en travl nat på støjfronten er overstået for Midt- og Vestjyllands Politi, der dækker Silkeborg Kommune.

Her har politikredsen natten mellem lørdag og søndag modtaget intet mindre end 50 støjklager, mens natten til lørdag lød på 39 klager fra støjirriterede borgere.

Det oplyser vagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi, Anders Olesen.

- Det er steget lidt natten til søndag, men jeg har en klar forventning om, at nu falder det igen, for folk skal vel på arbejde mandag morgen og kan ikke sidde ude hele natten og høre høj musik. Vi har udstedt én bøde og beslaglagt én soundboks, siger vagtchef Anders Olesen, der ikke kan fortælle, hvordan klagerne fordeler sig geografisk i politikredsen.

Det er formentlig den varme sommernat og beværtninger, der på grund af coronavirus lukker ved midnat, som har ført til, at fester er rykket både ind i private hjem og ud på gaderne.

- Det er en rigtig dårlig kombination med ingen steder at gå hen for at feste, varme og så borgere, der også sover med åbne vinduer i den lune sommernat, siger Anders Olesen.

Mange klager på landsplan

Landets politikredse har samlet set modtaget støjanmeldelser i hundredvis, lyder det i en rundringning til landets vagtchefer søndag morgen.

- Vi har haft tæskemange anmeldelser, siger vagtchef Christian Kobbernagel ved Nordsjællands Politi og fortæller, at der har været omkring 60 af slagsen siden 21-tiden lørdag aften.

Ingen af anmeldelserne i kredsen har dog ført til bøder, da folk generelt har lyttet, når politiet har henvendt sig.

Også hos Københavns Politi har der været travlt.

149 anmeldelser har der været i løbet af natten, otte personer er blevet sigtet for forstyrrelse af den offentlige orden, og to musikanlæg er konfiskeret.

- Vi har brugt rigtig mange ressourcer på det, siger vagtchef Jesper Frandsen.

Samme tendens ses hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Sydøstjyllands Politi, Midt- og Vestjyllands Politi, Østjyllands Politi og Nordjyllands Politi.

Tilsammen melder de jyske kredse om over 200 anmeldelser søndag morgen.

Rigspolitiet har tidligere gjort opmærksom på problemet og opfordret folk til at skrue ned. Samtidig melder flere af vagtcheferne, at den øgede opmærksomhed på problemet i befolkningen også lader til at have haft en effekt i forhold til klagestormen.

- Vi har haft forbavsende mange anmeldelser, siger vagtchef Lars Galasz hos Midt- og Vestsjællands Politi.

- Efter at problemet er blevet offentligt kendt, lader vi til at have fået endnu flere.

/ritzau/