Børnehave ramt af corona

Daginstitutionen Bakkegården i Silkeborg har sendt 22 børn og syv medarbejdere hjem

22. oktober 2020, 19.13

SILKEBORG Daginstitutionen Bakkegården på Århusbakken i Silkeborg har som et værn mod coronasmitte sendt 22 børn og syv medarbejdere hjem.

Hjemsendelsen skete efter at det onsdag eftermiddag stod klart, at et barn var smittet med covid-19. Silkeborg Kommune har gennemført hjemsendelsen efter samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed.

Kommunen oplyser, at alle børn og voksne som udgangspunkt vurderes at kunne have været i nær kontakt med det smittede barn.

Børnene må vende tilbage, når de i syv dage fra mulig nær kontakt med det smittede barn ikke har fået symptomer på smitte, eller når der foreligger en negativ test for coronavirus. Medarbejderne kan vende tilbage, når to på hinanden følgende test viser, at de ikke er smittet.

- Vi er nødt til at agere hurtigt og konsekvent, når der udbryder smitte på vores institutioner. Det gjorde vi også, da der i efterårsferien blev konstateret smitte på daginstitutionen i Vinderslev, siger Hans Mogensen, der er kommunens kommunikationschef og del af den kommunale corona-krisestab

Dengang roste blandt andre børnehavens bestyrelsesformand beslutningen og kommunikationen i forbindelse med nedlukningen af børnehaven.

- Generelt oplever vi, at der er en stor forståelse blandt borgerne for, at vi må tage disse værktøjer i brug for at dæmme op for smitten. Desværre er smitten på opblomstring over hele landet og i Silkeborg Kommune igen, siger Hans Mogensen.

Det så en overgang ellers godt ud for Silkeborg Kommune, som frem til torsdag fire dage i streg oplevede et fald i smitteantallet.

Men den udvikling vendte altså torsdag, hvor der blev konstateret syv nye smittetilfælde i Silkeborg Kommune, der de seneste syv dage har haft 60 nye smittede personer. Det giver et omregnet smitteantal på 64 personer per 100.000 indbyggere, hvilket ligger langt over den såkaldte »bekymringsgrænse« på 20 per 100.000 borgere.

Den kommunale krisestab er spændt på de næste dages smittetal.

- Vi havde håbet på, at efterårsferien ville dæmpe smitten, men der har altså ikke været den opbremsning, man kunne ønske sig, siger Hans Mogensen.

På positivsiden er dog, at torsdagens smittetal ligger væsentligt lavere end i lørdags, hvor smitteantallet i kommunen toppede med hele 85 smittede borgere.

- Regeringen varsler jo nye stramninger, og det kan der nok være brug for. Vi kan konstatere, at smitten lige nu har fat i alle aldersgrupper i Silkeborg Kommune, og at den er bredt ud over hele kommunen. Så derfor kan vi desværre ikke sætte ind med særlige tiltag, der for eksempel er målrettet bestemte områder af kommunen, siger kommunikationschefen.

(Redigeret fredag klokken 07.30)