Kok med rødder i Them er ny køkkenchef ved Møns Klint

Rasmus Møller Nielsen fortsætter efter længere årrække i København karriereren på nyere restaurant ved Klintholm Gods ikke langt fra Møns Klint

Udgivet:21. juni 2022, 10.35

Læsetid:2 minutter

Rasmus Møller Nielsen stammer fra Them og er vokset op i en familie, hvor det gode hjemmelavede måltid var en naturlig del af hverdagen. Der blev slagtet gris, syltet, bagt, plukket bær og frugt, og det var alt sammen medvirkende til, at Rasmus Møller Nielsen valgte at gå kokkevejen.

JOBNYT: Kokken Rasmus Møller Nielsen, der stammer fra Them, er efter en karriere i køkkenet på kendte spistesteder som Søllerød Kro, Restaurant Pierre André i København og senest 18 år som køkkenchef for Salt Bar & Restaurant på Admiral Hotel - også i København - rykket til helt andre omgivelser.

Hovedstaden er skiftet ud med klinter og krat, for Rasmus Møller Nielsen er i denne måned tiltrådt som køkkenchef på restaurant Villa Huno ved Møns Klint.

- Vi lever i og af naturen i køkkenet på Villa Huno, hvor sæsonerne, bæredygtigheden, etik og kvalitet er naturlige parametre for den mad, jeg ønsker, at stedet skal genkendes og huskes for, siger Rasmus Møller Nielsen.

Han er 46 år og blev i 1997 udlært kok fra Hyatt Regency Birmingham og Hotel Scheelsminde. Kokkekarriereren har også bragt ham til Restaurant Gendarmen, Hotel & Restaurant Fru Larsen samt Arne Fusagers kokkeskole i Provence.

Møn er velkendt for Rasmus Møller Nielsen og hans familie, der i de sidste syv år har haft deres faste gang på Østmøn i familiens weekendehus i landsbyen Spejlsby.

Som ny køkkenchef på Villa Huno lægger han vægt på kort vej fra jord til bord og går efter en tydelig mønsk signatur i de enkelte retter på menukortet, hvadenten det er oste fra Hårbølle Mejeri, gin fra Isle of Moen, herefordkvæg fra Klintholm Gods, honning fra en af landsbyerne, hyben fra stranden eller brombær fra krattet.

- Min passion er mad og de oplevelser, som det gåde måltid kan bibringe. Oplevelser, som både dækker et basalt behov, men som også er berigende både kulturelt, sanseligt og kreativt, siger Rasmus Møller Nielsen.

Hans nye arbejdsplads, der er både hotel og restaurant, ligger i det storslåede østmønske landskab ud til Møns største sø, Huno Sø, og nær Møns Klint og det maleriske Jydelejet. Det er midt i et Unesco-biosfæreområde, og hotel og restaurant er omkranset af århundrede gamle bøgeskove.

Stedet er kun få år gammelt. Villa Huno blev grundlagt i 2019 af 7. generation på Klintholm Gods, godsejerparret Carl Gustav og Inger Marie Scavenius.

mette

Villa Huno er både hotel og restaurant og ligger ved Møns største sø, Huno-søen, og tæt på Møns Klint. Foto: Richard Clark