Lovløse tilstande for Danmarks naturplejedyr

Udgivet:06. februar 2023, 10.49

Læsetid:2 minutter

Af Dorthe Brauner Jensen. Foreingen »Stop vanrøgt af dyr bag hegn« Silkeborg

1 måned siden

Naturplejedyr Hvordan har det kunnet lade sig gøre i en årerække med disse forvaltningsmåder med indskrevne sætninger som fodring forbudt, forbudt at opsætte læskur, helårsafgræsning, vilde heste og kvæg uden menneskelig indgriben, uden nogen har kunnet hjælpe dyrene?

Politiske skrækscenarier om en skrantende natur og den sjette massedød og en bredmundet frø, som man via politiske betalte forskere har fundet truet, på trods af at arter går og nye arter opstår.

Alt dette, i mine øjne, på grund af den gode landbrugsstøtte fra EU, indtægter fra kødsalg, salg af dyr til eksport og import, en tænkt turisme i de frodige sommermåneder, hvor man jo ikke ser fødemanglen, skrantende og utrivelige dyr uden beskyttelse af læ, ly og tørt leje grundet manglende læskure mange steder.

Dette har medført, at vores land er blevet tapetseret med landbrugsdyr, på trods af at selvsamme politikere og politiske forskere mener, at vi i Danmark har for meget landbrug samt for mange landbrugsdyr.

Grusomhederne har i mine øjne stort set skyldtes, at Dan Jørgensen (S), fødevareminister tilbage i 2015, fratog øverste dyreværnsinstans i Danmark, Det Veterinære Sundhedsråd, deres ret til at udtale sig, hvori man pålagde dem en politik mundkurv.

Ovenstående, sammen med politiske værktøjer til fødevarestyrelsen og derigennem politiets manglende mulighed for håndhævelse af Dyrevelfærdsloven, da politiet ifølge dem selv er underlagt Fødevarestyrelsens embedsdyrlæger i sager med dyr, har medført lovløse tilstande for Danmarks naturplejedyr.

Jeg ser, at den eneste vej tilbage til vores dyrs retsikkerhed og beskyttelse er, at nuværende fødevareminister får fjernet Det Veterinære Sundhedsråds pålagte mundkurv, samt at forvaltningsmåderne kommer for et juridisk dommerpanel.

Jeg håber, at nuværende fødevareminister, Jacob Jensen (V), formår at løfte denne meget vigtige og nødvendige opgave, som han tidligere har været stor modstander af - nemlig naturplejedyrenes lovløse tilstande.

Indlæser debat