Kampen mellem Kühnau og Kissmeyer sluttede med en langstrakt finale

Stemmerne var egentlig hurtigt talt op, men konstitueringen i Viborg tog tre en halv time

Udgivet:22. november 2017, 11.09

Læsetid:3 minutter

REGIONEN - Jeg har dobbelt så meget som dig i Horsens - og du har dobbelt så meget som mig i Ikast. Så det kan gå lige op!

Anders Kühnau (S) er i det muntre hjørne - det har han været det meste af valgaftenen - og hans rival, Carsten Kissmeyer (V) griner gemytligt med.

Klokken har netop passeret 2 om natten, da resultaterne fra de to formandskandidaters hjemkommuner med tre minutters mellemrum tikker ind i Regionshuset i Viborg.

Fem minutter senere ringer formandssekretær Jette Kristensen igen med sin klokke for at markere, at optællingen i den store Aarhus Kommune er slut, og med 95,7 procent af stemmerne opgjort trækker formandskandidaterne sig tilbage sammen med en hale af toppolitikere fra alle de andre partier, der står til at blive repræsenteret i regionsrådet efter nytår.

I sidste øjeblik får Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne prikket Anders Kühnau på skulderen: Om han er opmærksom på, at hendes parti kun er 223 stemmer fra at få et mandat? Og dét vel at mærke på et tidspunkt, hvor den eneste kommune, der mangler resultater fra, netop er Ringkøbing-Skjern, hvor Kristendemokraterne traditionelt står stærkt. Så Marianne Karlsmose kommer også med til nattens forhandlinger i den anden ende af Regionshuset. Her skal det over de næste timer afgøres, dels hvem der bliver Region Midtjyllands nye formand, dels hvordan posterne i regionens forskellige udvalg skal fordeles.

Første prognose: 21-20 ...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb enkeltdags adgang Klik her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind