Lauge strålede i historisk dansk guldhattrick: Og fældede en tåre

Danmark besejrede Frankrig 34-29 i VM-finalen og sikrede sig guld for tredje gang i træk. Rasmus Lauge var glad og rørt efter finalen, hvor han scorede 11 gange

Udgivet:29. januar 2023, 22.45

Læsetid:2 minutter

Danmark vandt søndag sit tredje verdensmesterskab i træk. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

1 måned siden

HÅNDBOLD Det mandlige danske landshold har skrevet international håndboldhistorie. Med en finalesejr på 34-29 over Frankrig vandt Danmark som den første nation VM-guld for tredje gang på stribe.

Nikolaj Jacobsen har dermed fortsat aldrig tabt en VM-kamp som dansk landstræner. Han har nu haft ansvaret i 28 kampe.

Når triumfen er blevet fejret i Stockholm, vender guldholdet hjem til hyldest i København mandag eftermiddag.

Det er et hold med en sund blanding af rutinerede kræfter og unge stortalenter, der giver løfter om, at den danske storhedstid kan vare ved længe endnu.

Finalen vil blive husket som Rasmus Lauges store show. Efter en problematisk turnering genopstod han som verdensstjerne med en utrolig præstation i anden halvleg.

Rasmus Lauge overtog hovedrollen fra Simon Pytlick, der havde været Danmarks farligste våben i en forrygende indledning. I karrierens hidtil største kamp optrådte han fuldstændig uimponeret mod den rutinerede franske bagkæde.

Lauge havde tårer i øjnene efter sejren.

- Det er et følsomt øjeblik. Uha, lød det fra den kommende BSH’er, mens tårerne piplede frem i øjnene.

- Fra at være på vej hjem og så til at stå her som verdensmester. Det har været en lang vej mange gange med skader, men hårdt arbejde betaler sig, fastslog en grådkvalt Lauge overfor TV2 efter sejren.

I første halvleg var det Pytlick og Mathias Gidsel, der rev og sled i det franske forsvar, og det var et godt tegn, da både Lauge og Niclas Kirkeløkke med hver et par scoringer mindede franskmændene om, at de også skulle koncentrere sig om andre end de to unge himmelstormere.

Midt i første halvleg var Danmark foran 12-7, men vinden begyndte at vende i perioden frem mod pausen.

Frankrig havde held med et målmandsskift, og i den anden ende fik det danske forsvar tiltagende problemer med det franske krydsspil og de imponerende stregspillere.

Ved pausetruttet var føringen skrumpet til 16-15, og Frankrig havde spillet sig helt tilbage i opgøret.

Det var usædvanligt at opleve Mikkel Hansen spille en halvleg uden at have en eneste afslutning på mål. Den mangeårige storskytte koncentrerede sig udelukkende om at spille sine holdkammerater fri og sad på bænken fra anden halvlegs start.

Lauge overtog jobbet som spilfordeler og trak læsset fra anden halvlegs start. Han tilførte den målfarlighed og fysiske pondus, som holdet havde brug for, og endte som topscorer med ti fuldtræffere.

Da Landin ved 32-29 kom på banen og reddede et fransk straffekast to minutter før tid, slukkede det sidste franske håb. Tilbage var der kun at vente på, at tiden løb ud, så den danske jubel kunne bryde løs i Tele2 Arena.

/ritzau/

Indlæser debat