Midtjyske Meninger: Tak for en god oplevelse

Udgivet:12. september 2022, 12.55

Læsetid:2 minutter

Af René Skau Björnsson. Direktør Silkeborg Boligselskab

5 måneder siden

Jeg har ikke megen forstand på fodbold, men i går var jeg alligevel på stadion for at se SIF banke AGF. Det var min debut som tilskuer på Jysk Arena, men det var helt sikkert ikke en debut for de mange fans, der var mødt op for at bakke hjemmeholdet op. Jeg blev blæst helt bagover af den gode stemning og da jeg kørte hjem, var det med en masse glæde og en god oplevelse i kroppen. Det på trods af, at det lykkedes »de hviie« at overdøve hjemmefansene gang på gang.

Det fik mig endnu engang til at tænke på, hvad et fællesskab kan gøre ved os mennesker. Når vi er en del af flokken og har en fælles sang - også selvom den nok ikke får prisen for Danmarks bedste sang - så glemmer vi alt om hverdagens stress og små bøvlede bump. Vi finder smilet frem og får et fælles samtaleemne. Og det er vigtigt for os mennesker. Selv om vi er forskellige og lever forskellige liv, så er der helt sikkert et fælles samtaleemne på mange arbejdspladser og uddannelsessteder i dag - samtalen om at SIF vandt over AGF.

Hierarkier udviskes og alle kan være med i snakken. For det er oplevelsen og glæden vi taler om. Nogle er meget kloge på fodbold og kan sige en hel masse om taktik og gengive anekdoter fra tidligere kampe. Og så er der sådan nogle som mig, der kan snakke med om, hvor fantastisk det var at være på stadion og opleve stemningen. Jeg blev for eksempel virkelig imponeret over, hvor flot stadion er og hvor stor en effekt, det har på tilskuer-oplevelsen, at man er så tæt på banen. I modsætning til Stadion i Aarhus, hvor man af uransagelige årsager har en bred løbebane rundt om fodboldbanen.

Men selv om det var en fantastisk oplevelse, så er det også en reminder til os alle om, at den slags kun kan ske, fordi de ansatte og frivillige omkring kampen gør en helt ekstraordinær indsats. Med så mange mennesker inde på et forholdsvis lille område, kunne man sagtens forestille sig, at det hele ville ende i lange køer og trælse oplevelser Men sådan var det ikke. Alt klappede til perfektion og uanset hvor, man bevægede sig rundt, var stemningen god. Der var både plads til børn og gamle, superfans og tilskuer-debutanter og alt derimellem.

I Aarhus har de allerede konkluderet, at det var AGF-målmanden og deres angribere, der var årsagen til, at SIF tog sejren hjem. Nu skal jeg ikke kloge mig på det fodbold-tekniske, men det jeg så, var et Silkeborg-hold, der bare havde flere chancer og udnyttede en mulighed.

Alt i alt en virkelig god oplevelse en søndag aften - tak for det - jeg kommer snart igen.