Handicapområdet i en valgkamp

Udgivet:29. oktober 2021, 12.32

Læsetid:2 minutter

Af Karsten Bruun På vegne af Danske Handicaporganisationer i Silkeborg

1 år siden

HANDICAP Der har netop været et læserbrev fra Lev Silkeborg, formand Peter Sørensen, hvor han udtrykker undren og bekymring over den meget begrænsede interesse og opmærksomhed, fra både politikere og mediernes side for handicapområdet, i den aktuelle valgkamp.

Og det sker på trods af, at rigtig mange mennesker, og måske også dig eller en der betyder noget for dig, på en eller anden måde er berørt af handicapområdet. Det er nemlig ikke kun kørestolsbrugeren der glæder sig over muligheden for adgang til biblioteket udenom trapperne, men også den ældre herre med en rollator og det unge par med en barnevogn. Det er ikke kun kvinden med autisme der glæder sig over muligheden for et flexjob, men også pædagogen der er gået ned med stress. Det er ikke kun manden med psykiatriske udfordringer der ville glæde sig over kontakten med en borgerrådgiver med indsigt i hele hans situation, men også den ældre kvinde der synes hun får alt for lidt hjemmehjælp.

Derfor fortjener handicapområdet opmærksomhed og italesættelse af politikere, som gerne vil favne alle borgerne i kommunen, og det er vigtigt, at der ikke opstår berøringsangst eller tavshed på området
Karsten Bruun

Derfor fortjener handicapområdet opmærksomhed og italesættelse af politikere, som gerne vil favne alle borgerne i kommunen, og det er vigtigt, at der ikke opstår berøringsangst eller tavshed på området. Borgere med kontakt til handicapområdet ønsker at blive set og hørt af de politikere, som potentielt kommer til at sidde med i afgørelserne omkring borgerne med handicaps liv de næste 4 år. Det kræver indsigt og dialog mellem alle parter.

Danske Handicaporganisationer i Silkeborg vil gerne, sammen med andre, dele den erfaring, vi sidder inde med i de forskellige frivillige foreninger. Vi har derfor, i et forsøg på at øge fokus på handicapområdet til dette kommunalvalg, kontaktet alle de opstillede partier, som er blevet indbudt til en dialog om livsvilkår for borgere med handicap og deres pårørende i Silkeborg kommune. Vi håber så mange som muligt vil bakke op om dette initiativ i Medborgerhuset på Bindslevs Plads den 4. november kl. 18.30.

Overskriften for mødet er: Hvilke livsvilkår er der for borgere med handicap og deres pårørende i Silkeborg Kommune?