Bådvask og kulegravning

Udgivet:29. november 2022, 10.45

Læsetid:2 minutter

Af Ole Lyneborg Lund. Åhavevej 7 Silkeborg

2 måneder siden

BÅDVASK Nu er beskyldningerne og postulaterne snart føget så meget og så længe gennem luften, i sagen om forbudet af bådvask i Indelukket, at den bør kulegraves.

Udvalg der er fremturet med udokumenterede miljøpåstande, formodninger og udstedelse af forbud, der har umuliggjort vedligehold af både i Indelukket. Noget der måske stikker dybere end miljøet.

Måske er det bare begyndelsen på en langsigtet plan om at fjerne bådene helt fra Indelukket, uden at skulle sige det højt. Måske er det en politiker, der misbruger sin magt internt og presser ansatte for at opnå målet med at fjerne bådene.

Der har fra motorbådsklubben været efterlyst miljørapporter, der viser, hvad det er for en forurening udvalget beviselig mener kommer fra bådene, rapporter man åbenbart ikke ønsker at vise frem. Forkølede forklaringer, der nærmest virkede komiske, forskelsbehandling på folk, afhængig af hvor deres båd ligger. Tidligere var der også en politiker, der mente, at når bådene var på land, skulle de dækkes med ens presenninger, fordi de skæmmede Indelukket, senere var det så en politikers holdning til bådstørrelse og mængden af både, det var galt med.

Men værst af alt er, når tvivlen på systemet, de ansvarlige personer, deres faglige kompetencer, deres motiver og måden de tolker miljøloven på sniger sig ind. Hvis der opstår tvivl omkring dem, der er sat til at forvalte kommunen, udvalgene og miljøloven, så er der noget galt og det må aldrig ske.

Det er ikke nok med at tænke, tro og formode, her skal man vide og da slet ikke gemme undersøgelser, der ligger til grund for handling væk og så regne med, at den sædvanlige taktik med at tro sagen kan ties ihjel, også går denne gang.

Det minder mest om en politisk magtdemonstration, der er løbet af sporet og så er endt ud i at Hjejleselskabet uforvarende er trukket ind i debatten og kommunens embedsfolk skal bruges som skjolde for en politikeres spind.

Er det nu vi skal have en uvildig advokatundersøgelse for at komme til bunds i sagen og stille de ansvarlige folk til ansvar og finde ud af, om nogen har misbrugt deres magt og stilling i kommunen?

Det kunne jo også bare klares på byrådsmødet 19. december, for der er fornuftige byrådsmedlemmer, der kan se det groteske i hele denne sag og ikke vil finde sig i at Silkeborg er gjort til grin. Og kalde de implicerede politikere til orden og måske uddele en næse eller to.

Indlæser debat