En aktiv kvinde fylder 75 år

Else Marie Sørensen arbejdede tidligere som pædagog i Færgely og Balle Skov- og Naturbørnehave. I dag er hun meget aktiv i Resenbro og Svostrup

25. oktober 2019, 13.00

Else Marie Sørensen - kaldet Mie - er formand for DUI i Silkeborg.

FØDSELSDAG: 29. oktober fylder Else Marie (Mie) Sørensen, Smingevej 5 i Resenbro, 75 år.

Hun blev født og opvoksede i Vinding. Hun uddannede sig til pædagog på Jydsk Børnehave Seminarium i Århus.

Under sit ophold i Århus mødte hun Poul, som hun blev gift med i 1966. De bosatte sig i Gødvad og flyttede i 1973 til Resenbro.

Mie har arbejdet som pædagog fra 1966, til hun gik på efterløn i 2007, først i børnehaven Færgely som assistent, og fra 1984 som leder til 1999, hvor hun valgte at blive assistent i Balle Skov- og Naturbørnehave, da hun ville være mere i arbejdet med børnene.

Hun har været meget aktiv og er det fortsat i foreningsarbejde i lokalområdet.

I næsten 25 år har hun været i bestyrelsen for Resenbro U I F’ s Støtteforening, deraf de 12 år som formand.

Da Mie holdt med arbejdlivet, kom hun med i bestyrelsen for Rødegårds Venner, hvor hun er med til at arrangere gode oplevelser for plejecenterets beboere og ældre Resenbro-borgere. Hun har de seneste år været formand for foreningen.

Da der for fem år siden blev startet en herreklub op i Resenbro, tog Mie sammen med tre andre initiativ til, at der også blev startet en pigeklub, som mødes hver anden onsdag. Mie er stadig med til at koordinere aktiviteterne i pigeklubben.

Siden 2002 har Mie været udlejer af »Gudenåhuset« i Svostrup og deltaget det frivillige arbejde med at vedligeholde huset. I starten trængte Gudenåhuset, der var ejet af DUI Leg og Virke Silkeborg, til en meget grundig istandsættelse.

Mie var som bestyrelsesmedlem i DUI med til at sætte en renovering af huset i gang, den blev mere omfattende end DUI kunne klare, derfor endte det med, at AOF’s Udviklingsfond blev medejer af huset.

Mie er i dag formand for DUI i Silkeborg, der desværre ikke kan samle børn til ret mange aktiviteter, men den årlige familielejr i Gudenåhuset for familier, der har brug for et ophold, har Mie lagt mange kræfter i.

Når Mie ikke laver frivilligt arbejde, bruger hun tiden på familie, hus og have. Hun tager stadig lidt på campingferie med sin mand Poul. Og det bliver som regel også til en årlig charterferie. Hun nyder at kunne være sammen med børn og de seks børnebørn i hjemmet og nogle gange på ferie.

Fødselsdagen bliver fejret sammen med familie og venner i morgen, lørdag den 26. oktober, i Gudenåhuset. mtl