Haarder fortæller om Blicher

Den 22. september kommer V-veteranen til Thorning for at prædike og tale om St. St. Blicher

4. september 2019, 14.17

Bertel Haarder fortæller om Blicher.

THORNING På Sensommermødet den 22. september i Thorning markerer man et dobbelt jubilæum.

Thorning kirke, Blicheregnens Museumsforening og Thorning Foredragsforening fejrer sammen 200-året for St. St. Blichers ansættelse ved Thorning Sogn og annekssognet Lysgård.

Desuden markeres det, at det er 90-år siden, at man oprettede Thorning Sogns Foredragsforening.

- Vi har inviteret en kulturpersonlighed, der om nogen rummer den folkelige stemme, de danske kerneværdier, og som forstår sig på både Grundtvig og Blicher, fortæller Mona Døssing, der er formand for foredragsforeningen.

Personen er Bertel Haarder. Han deltager først i en festgudstjeneste i Thorning Kirke, og bagefter fortæller han i Thorning Forsamlingshus om Blicher.

- I Thorning Foredragsforening er vi stolte af, at ildsjæle gennem 90 år har værnet om det levende ord og Højskolesangbogens betydning for den danske kultur gennem flere slægtled. Foreningens protokoller kan berette om tidens puls på egnen med forsamlingshuset fra 1883 som centrum for foreningens arrangementer, fortæller Mona Døssing:

- De mange fritidstilbud af enhver art har ikke formået at slå Foredragsforeningen af pinden, selvom der har været op-og nedture. I dette århundrede kan vi glæde os over, at folk fylder forsamlingshuset til de seks årlige arrangementer, hvor interessen for fælles oplevelser omkring aktuelle og historiske emner og ikke mindst nærværet, er stigende. Et nærvær, som tv og internettet ikke kan tilbyde. Så der er alt mulig grund til at ære og markere grundlæggelsen af den stadig aktuelle og velfungerende Thorning Foredragsforening.