Rådgiver: Det kræver tålmodighed

Familierådgiver Birgit Skalmstang fra Silkeborg opfordrer sammenbragte familier til at give den nye hverdag rigtig god tid

1. november 2018, 19.04

Foto: Colourbox

SILKEBORG »Giv god tid og meget plads«.

Det er nogle af de allervigtigste råd fra familierådgiver Birgit Skalmstang fra Silkeborg, når hun møder sammenbragte familier, hvor der er knas i relationerne - både mellem forældre, bonusforældre og halvsøskende samt eks'er.

- Det er altså sindssygt svært at få det til at fungere. Som familierådgiver møder jeg rigtigt mange med komplekse udfordringer, for det er virkeligt hårdt arbejde i en sammenbragt familie, hvis det hele skal køre nogenlunde gnidningsfrit. Det kræver meget tålmodighed. Og meget snak, siger Birgit Skalmstang.

Hun råder til, at man taler åbent sammen - også når det kræver mod:

- Flere kommer til mig med en stor skam, for hvordan fortæller man lige sin nye kæreste, at man måske ikke bryder sig om hans eller hendes forkælede børn, der kun er der i weekenderne og helst skal på fede udflugter, da det jo skal være rart at være der. Det kan være et stort tabu for mange. Derfor har jeg også flere, der kommer alene, hvor de kan få afløb for nogle af de svære følelser.

Tager flere år...