Politibetjent følte sig i fare: Skød tre gange mod bil i Ikast efter længere biljagt

21-årig mand fra Herning vil tirsdag blive fremstillet i et grundlovsforhør med en lang række sigtelser på samvittigheden

15. december 2020, 09.05

HERNING-IKAST En 36 kilometer lang biljagt med hastigheder på op til 200 kilometer i timen kulminerede i nat med, at en betjent trak sit tjenestevåben og afgav skud mod motorhjelmen på en personbil.

Det skete på Ternevej i Ikast, hvor det lykkedes at få anholdt føreren af bilen samt en passager.

Hændelsen begyndte klokken 01.55 på Messevejen i Herning, hvor en hundepatrulje ville standse bilen. Det ville føreren ikke.

- De kører en strækning på 36 kilometer, hvor føreren rigtig mange gange kører over for rødt lys. I Tjørring får man standset bilen, og da kollegaen stiger ud, begynder den standsede bil at køre, og kollegaen er i fare for at blive klemt ved døren, oplyser sekretariatsleder Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Bilen kører ind mod Herning og videre mod Ikast, hvor den bliver standset ved Ternevej.

- Igen sætter bilen i gang, og en betjent skyder tre gange ned mod motorhjelmen. Derefter standser bilen, og vi kan anholde to personer, siger Bent Smedegaard.

Føreren er en 21-årig mand fra Herning. Han bliver vurderet påvirket af narkotika, og der bliver fundet 1,55 gram hash i bilen.

Han er sigtet for narkokørsel og for kørsel uden førerret.

- Der er også flere sigtelser for at have bragt andres liv eller førlighed i fare efter straffelovens paragraf 252, siger Bent Smedegaard.

Derudover er der en række sigtelser for overtrædelse af færdselsloven. Det er blandt andre kørsel frem for rødt lys og for at køre op mod 200 kilometer i timen på en strækning, hvor den tilladte hastighed er 70 kilometer i timen.

Den 21-årige mand vil senere tirsdag blive fremstillet i grundlovsforhør.

- Han nægter at udtale sig og nægter forholdene, siger Bent Smedegaard.

Passageren er en 19-årig mand fra Holstebro. Han bliver ifølge politiet ikke fremstillet i grundlovsforhør.