Muren Reinhardt tæmmer landsholdskammerater fra Viborg

Althea Reinhardt pillede pynten af hjemmeholdet Viborg HK, da Odenses håndboldkvinder vandt kamp 21 ud af 22.

Udgivet:23. februar 2022, 21.14

Læsetid:2 minutter

Althea Reinhardt stod forrygende i Odense-målet, da fynboerne tog en vigtig sejr ude mod Viborg HK. (Arkivfoto)

/ Ritzau /

VIBORG De danske mestre fra Odense Håndbold fortsætter den lige vej mod sejren i årets grundspil.

Med en storspillende landsholdskeeper Althea Reinhardt i målet tæmmede fynboerne på udebane Viborg HK, som Odense slog i DM-finalerne i sidste sæson. Sejren onsdag lød på 28-21.

Dermed rykker Odense tættere på sejren i grundspillet. Holdet har med 21 sejre i 22 kampe 42 point. Fynboerne mangler fire kampe i grundspillet.

Team Esbjerg har på andenpladsen 37 point for en kamp færre.

Men tilbage til onsdagens store oplevelse i Vibocold Arena. Althea Reinhardt var et regulært mareridt for hjemmeholdet gennem samtlige 60 minutter.

Ti minutter inde i anden halvleg flirtede hun med en redningsprocent på suveræne 50. Kun lidt koncentrationssvigt, da kampen var afgjort, tillod Viborg at skyde hende "ned" på godt 42 procent til slut.

Den sprællende murs storspil gik især ud over flere af landsholdskollegerne, som Reinhardt åbenbart havde kigget fuldstændig ud.

Bagspillerne Kristina Jørgensen og Line Haugsted brændte tilsammen 9 af 15 forsøg på landsholdskammeraten, mens Lærke Nolsøe fra venstrefløjen måtte se Reinhardt vinde 4 af 7 direkte dueller.

Kristina Jørgensen scorede faktisk kun på straffekast. Fire afslutninger i åbent spil blev alle brændt.

Det var efter omkring ti minutters spil, at Reinhardt for alvor havde fået kigget modstanderne ud.

Fra stillingen 5-5 fik Viborg store problemer med at passere den 25-årige målvogter. Det gav mestrene en lille føring, som frem mod pausen blev udbygget til 15-11.

Viborg formåede aldrig at finde nøglen til Althea Reinhardts mål, og derfor udbyggede gæsterne blot føringen efter pausen.

I Ikast var Silkeborg-Voel tæt på at levere en overraskelse ude mod sidste sæsons bronzevindere fra Herning-Ikast.

Gæsterne var foran med tre mål 12 minutter før tid, men hjemmeholdet løftede niveauet i slutfasen og tog en forventet men smal sejr på 28-27.

Forventet var det også, at grundspillets øjeblikkelige toer, Team Esbjerg, ville tage begge point med hjem fra udekampen mod Horsens Elite.

Det gjorde vestjyderne overbevisende med en sejr på 33-22. Siden nederlagene i runde et og to har Jesper Jensens tropper vundet 18 kampe og spillet en enkelt uafgjort.

Randers HK sejrede hjemme med 30-26 mod Holstebro, mens Aarhus United snuppede de to point på eget halgulv mod Skanderborg med en sejr på 32-28.

Endelig blev det også til hjemmesejr, da Ringkøbing dukkede Ajax København med 40-28.

/ritzau/