Silkeborg-forsker får en million til sit arbejde

Bevilling kan være med til at gøre livet lidt nemmere for rygpatienter

Udgivet:07. oktober 2021, 11.30

Læsetid:1 minut

Bevillingen fra Novo Nordisk Fonden skal bruges til forskning i patienternes oplevelse med den nye digitale løsning, som Camilla Blach Rossen står bag. Blandt andet skal der gennemføres en større spørgeskemaundersøgelse, interviewes patienter og arrangeres workshop for at få samlet godt op på alle erfaringer og resultater. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Regionshospitalet Silkeborg

BEVILLING: Camilla Blach Rossen, projektleder og sygeplejerske, Ph.D. fra Regionshospitalet Silkeborg, har netop modtaget tilsagn om støtte på knap en million kroner til sin forskning i en ny digital løsning til rygpatienter.

Det er Novo Nordisk Fonden, som gennem fondens »Projektstøtte til eksplorative studier i sammenhængende behandlingsforløb« har bevilget helt præcis 980.357 kroner til at undersøge patienternes brug af og oplevelse med den digitale løsning.

Fokus på lænderygsmerter

Camilla Blach Rossens projekt er en del af det omfattende Backtrace forskningsprogram med fokus på lænderygsmerter. Ambitionen er at gøre livet lidt lettere for de mange rygpatienter, som skal gennem længerevarende forløb med undersøgelser, behandlinger og møder hos praktiserende læger, fysioterapeuter, kiropraktorer, hospitaler og det kommunale system.

Med en ny digital løsning skal de mange professionelle aktører kunne tale bedre sammen om patientens forløb, ligesom patienten selv får mulighed for at skabe sig et bedre overblik og deltage mere aktivt i egen behandling.

Brugerinddragelse har gennem hele projektet været et omdrejningspunkt, og i løbet af efteråret går en omfattende pilottest i gang, hvor læger og behandlere sammen med patienterne skal teste løsningen igennem. MTL