Silkeborg-sejre ved Tour de Gudenaa

Efter 70 kilometers kajakroning på åen kom Silkeborg-roere først over målstregen

8. september 2019, 12.29

I alt 600 roere var lørdag på vandet på Gudenaaen. Foto: Jakob Stigsen Andersen

KAJAK I weekenden var der for 52. gang Tour de Gudenaaen, og eliteroere fra Silkeborg Kajakklub førte an ved det traditionsrige løb.

Efter 70 kilometer på åen fra starten i Silkeborg til målet i Randers var der nemlig sejre til Silkeborg-roere hos både mændene og kvinderne.

Anne-Sofie Winther snuppede sin tredje sejr i træk, mens klubkammeraten Nicolai Grønbjerg Winther vandt for første gang.

- Det var bare fedt at lave hattrick. Jeg havde et håb om at forsvare mit mesterskab, og det lykkedes, for jeg fik et rigtig godt løb, sagde hun efter løbet til Dansk Kano og Kajakforbunds Facebookside.

Hos mændene håber Nicolai Grønbjerg Winther, at der er flere sejre i vente i fremtiden.

- Det var første gang, jeg stillede op over 70 kilometer enerkajak, så derfor var det dejligt at vinde. I år passede det ind i min kalender, og bliver jeg ikke forhindret af internationale maratonløb næste år, kunne jeg da godt tænke mig at ro Tour de Gudenaa igen næste år og forsvare min titel, sagde Nicolai Grønbjerg Winther.

I enerkajak har Silkeborg-roeren Casper Pretzmann de seneste år har været dominerende med tre sejre i træk.

Men denne gang stillede Casper Pretzmann op i toerkajak, hvor han vandt med Søren Maretti, ligeledes fra Silkeborg Kajakklub.

I kvindernes toerkajak vandt Christine Callesen fra Aalborg Kajakklub sammen med Amanda Bundgård fra Kajakklubben Skjold.

Ud over Silkeborg var der også starter i både Ans og Ulstrup på kortere distancer for ungdomsroere.