JN Data fik lille overskud

Silkeborg-virksomheden rundede to milliarder i omsætning

Udgivet:04. marts 2020, 14.40

Læsetid:1 minut

Administrerende direktør Søren Lindgaard og Chief Financial Officer Jacob Moesgaard.

Peter A. Sørensen
Sportsredaktør | pas@midtjyllandavis.dk

SILKEBORG De sorte tal er tilbage hos Silkeborg-virksomheden JN Data, der er ejet af de tre bankcentraler SDC, BEC og Bankdata samt bank- og realkreditinstitutterne Jyske Bank og Nykredit. Derudover er Silkeborg Data en stor kunde.

For regnskabsåret 2019 viser resultatet et lille overskud på 863.000 kroner efter skat. Det er noget bedre end i 2018, hvor JN Data kom ud med et underskud på 9,5 millioner kroner.

Omsætningen steg også i 2019, så JN Data rundede en omsætning på to milliarder kroner.

Årets resultat er imidlertid betydeligt dårligere end forventet. Selskabet oplyste i regnskabet for 2018, at det forventede et overskud i størrelsesordenen 8-12 millioner kroner før skat.

Alligevel er der tilfredshed hos direktøren.

- Det er i 2019 lykkes at flytte JN Data i den rigtige retning i forhold til sikkerhed og compliance, og dermed følger vi den strategi, som vi har lagt i et tæt samarbejde med bestyrelsen. JN Data er jo en del af et stærkt fællesskab, hvor vi sammen med vores ejere har et klart og tydeligt mål om fortsat at løfte kompetenceniveauet inden for sikkerhed og compliance, siger administrerende direktør Søren Lindgaard, der kalder det finansielle resultat for tilfredsstillende

Jyske Bak og Nykredit har lagt navn til JN Data, fordi de alene fra 2002 til 2018 ejede JN Data. Efter at ejerskabet blev udvidet med de tre bankcentraler har alle fem virksomheder en plads i bestyrelsen.

JN Data A/S’ hovedformål er at levere stabil, sikker og effektiv IT-drift og teknisk infrastruktur til selskabets ejere, og det er de mange lovkrav og kravet om stor sikkerhed, der har været en stor omkostning i 2019.