Gå-tur: Inspiration til en lille sø-perle syd for Silkeborg

Udgivet:26. januar 2021, 12.44

Læsetid:1 minut

2 år siden

HAMPEN En vandretur rundt om en sø er altid en dejlig mulighed.

Det er let at finde rundt, når man hele tiden har søen på sin venstre eller højre hånd - alt efter hvilken vej, man går rundt.

For folk fra Silkeborg og omegn kan en sådan tur gå andre steder end til de kendte, populære ture omkring Almindsø, Slåensø, Vejlbo Mose eller Schoubyes Sø.

Få skridt syd for kommunegrænsen er Hampen Sø i det nordvestlige hjørne af Palsgård Skov en fremragende mulighed.

Læs også
<span>Inspiration:</span> Her er otte gå-ruter ved søer, som du måske ikke har besøgt før <span>Inspiration:</span> Her er otte gå-ruter ved søer, som du måske ikke har besøgt før
Læs også:
Inspiration: Her er otte gå-ruter ved søer, som du måske ikke har besøgt før

Der er p-plads ved Hovedvej A 13 lige nord for krydset, hvor vejen går fra mod Billund. Rundt om søen er der en afmærket rute på cirka 5 km, altså en smule længere end turen omkring Almindsø.

Hampen Sø er i øvrigt den næsthøjest beliggende sø i Jylland og ligger 79 meter over havet. Der er et rigt fugleliv, som du kan iagttage på turen rundt om søen.

Har du mod på en lidt længere tur og på at få set lidt mere af Palsgård Skov, er der i alt fem afmærkede vandreruter på mellem 2,5 og 5 km. Den blå rute på 3,5 km er god at kombinere med turen omkring søen. Ved den østlige ende af søen forløber de ganske tæt.

Naturstyrelsens vandretursfolder viser vej til udgangspunkterne for de øvrige afmærkede ruter.

Folderen og Hampen Sø og Palsgård Skov finder du HER.

Læs også
<span>Psykologer i en coronatid:</span> Naturen er helende for sindet <span>Psykologer i en coronatid:</span> Naturen er helende for sindet
Læs også:
Psykologer i en coronatid: Naturen er helende for sindet