Nu støtter vi de hårdest ramte

Udgivet:04. februar 2023, 08.00

Læsetid:1 minut

Af Thomas Jensen. MF for Socialdemokratiet Silkeborg

1 måned siden

STØTTE I en tid med historisk høj inflation og tårnhøje energipriser, er det de svageste, der er blevet ramt hårdest.

Derfor glæder jeg mig over, at vores aftaler om en økonomisk håndsrækning til blandt andre pensionister og danskere på overførselsindkomster endeligt bliver udbetalt.

Det betyder, at rigtig mange danskere får lettet noget af den byrde, som kriserne har medført. Det er noget, jeg er rigtig stolt af.

Som Socialdemokrat mener jeg, at vi skal holde hånden under dem, der har mindst. Det har vi nu gjort, og det vil for alvor kunne mærkes ude hos de enkelte familier og borgere, der har haft svært ved at få enderne til at mødes.

Ved udbetalingen af den første rate af økonomisk støtte til pensionister, fik cirka 4.300 borgere i Silkeborg Kommune udbetalt 2.500 kr. Nu er anden rate på vej til op mod 280.000 pensionister på landsplan.

Derudover kan vi glæde os over, at godt 300.000 overførselsmodtagere, der har trukket sig fra arbejdsmarkedet, får udbetalt et engangsbeløb på 2.000 kr. Det vil have en stor betydning for mange danskere.

Jeg ved, at den økonomiske håndsrækning ikke løser alle problemer. Det er jeg meget bevidst om. Derfor er det også aldeles vigtigt, at vi ikke glemmer, at mange borgere fortsat er udfordret på pengepungen af den situation vi står i.

Ingen i Danmark skal gå fra hus og hjem på grund af tårnhøje energipriser.

Og ingen familier skal se sig nødsaget til at springe frokosten over for at få husholdningsbudgettet til at hænge sammen. Det er ikke holdbart.

Derfor vil jeg også understrege, at vi i Socialdemokratiet allerede forhandler med Folketingets partier om at gøre mere. For det er vigtigt, at vi i krisetider står sammen og holder hånden under dem, der har behov for det.

Indlæser debat