Skæg for sig og snot for sig

Udgivet:17. maj 2022, 11.40

Læsetid:1 minut

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Af Ole Nielsen. Museumsdirektør Museum Silkeborg

KULTURARV I Peter Sig Kristensens debatindlæg i Midtjyllands Avis den 11. maj om nedrivningen af Egely, kritiseres dels »gode konservative« og dels Martin Jakobsen - der i samme åndedrag nævnes at være bestyrelsesformand for »den lokale kulturarvs centrum« - for deres rolle i det sagsforløb, der nu ender med nedrivningen af Egely.

Læs også
Kommunen kunne have reddet Egely Kommunen kunne have reddet Egely
Læs også:
Kommunen kunne have reddet Egely

Jeg er glad for at museet anerkendes som kulturarvs-center i Silkeborg, men jeg får desuden trang til at præcisere Museum Silkeborgs rolle i sådanne sager.

I sager om nedrivning af bevaringsværdige bygninger, afgiver museet høringssvar med museets fagligt begrundede vurdering og anbefaling. Det er også sket i den aktuelle sag. Som andre høringssvar indgår det så i den politiske beslutningsproces, hvor alle sagens aspekter afvejes i forhold til hinanden, hvorefter der træffes en beslutning.

I mine snart 10 år som museets direktør, har jeg aldrig oplevet at nogen fra bestyrelsen har forsøgt at påvirke museets faglige vurderinger. Bestyrelsen bliver heller ikke orienteret om eller blander sig i museets faglige vurderinger. Det vil derfor være fejlagtigt at antyde at museet løber nogens politiske ærinder eller, at Martin Jakobsen, der har været museet en glimrende formand i en årrække, bruger Museet som politisk platform i sagen. Skæg for sig og snot for sig, som man siger. Der er høringssvar nok der viser, at Museum Silkeborg ikke er noget politisk partis forlængede arm. Lige så mange eksempler er der vel på, at museets formand faktisk kærer sig om kulturarven i Silkeborg Kommune, uagtet den beklagelige udgang på den aktuelle sag.

Indlæser debat