Tour de Gudenaa-vinder: Vi mødte muren

Flere timers hårdt ræs ved Tour de Gudenaa endte med sejre til eliteroere fra Silkeborg

9. september 2019, 10.52

Søren Maretti (forrest) og Casper Pretzmann var hurtigst på toerkajak. Duoen brugte knap fem timer på at ro de 70 kilometer fra Silkeborg til Randers. Her er de i aktion ved Kongensbro. Duoen roede i en båd, som klubkammeraten Lukas Solne og Nikolai Thomsen fra Marselisborg sad i til EM. Foto: Jakob Stigsen Andersen

KAJAK Silkeborg-roerne holdt sig ikke tilbage, da der lørdag blev afviklet Tour de Gudenaa for 52. gang.

Tre af de fire klasser på den lange distance fra Silkeborg til Randers blev vundet af eliteroere fra Silkeborg Kajakklub, og for 24-årige Casper Pretzmann var der tale om den fjerde triumf i træk.

De seneste tre år har han vundet det 70 kilometer lange løb i enerkajak, men i år stillede han op sammen med klubkammeraten Søren Maretti. Det blev en stor succes, for de vandt i toerkajak i tiden fire timer og tre kvarter.

- Det var dels for at søge en ny udfordring, og så skal Søren og jeg ro DM sammen om to uger. Forhåbentlig skal vi også ro VM-marathon i Kina i uge 42, og så det var for at få muligheden for at ro ekstra kilometer med ham, fortæller Casper Pretzmann.

Han beretter om gode kajakforhold lørdag, men Tour de Gudenaa er og bliver en udmattende omgang.

- Mange kan ro en, to eller timer. Det kan næsten alle roere. Men når det kommer over tre timer, så begynder det at blive rigtig hårdt. Vi var rigtig godt roende de første 62 kilometer, men så mødte vi også muren. Så vi var helt kvæstede de sidste fem kilometer. Der var det ren vilje, fortæller Casper Pretzmann.

I herrernes enerkajak vandt Nicolai Grønbjerg Winther fra Silkeborg for første gang.

- I år passede det ind i min kalender, og bliver jeg ikke forhindret af internationale maratonløb næste år, kunne jeg da godt tænke mig at ro Tour de Gudenaa igen næste år og forsvare min titel, sagde Nicolai Grønbjerg Winther efter løbet.

Hos kvinderne var der for tredje år i træk en førsteplads til Silkeborg-pigen Anne-Sofie Winther.

- Det var bare fedt at lave hattrick. Jeg havde et håb om at forsvare mit mesterskab, og det lykkedes, for jeg fik et rigtig godt løb, sagde hun efter løbet til Dansk Kano og Kajakforbunds Facebook-side.

I kvindernes toerkajak vandt Christine Callesen fra Aalborg med Amanda Bundgård fra Kajakklubben Skjold.

Søren Maretti (forrest) og Casper Pretzmann var hurtigst på toerkajak. Duoen brugte knap fem timer på at ro de 70 kilometer fra Silkeborg til Randers. Her er de i aktion ved Kongensbro. Duoen roede i en båd, som klubkammeraten Lukas Solne og Nikolai Thomsen fra Marselisborg sad i til EM. Foto: Jakob Stigsen Andersen Jakob Stigsen Andersen
I alt 600 roere var lørdag på vandet til dette års udgave af det traditionsrige maratonløb for kano og kajak, Tour de Gudenaa. Foto: Jakob Stigsen Andersen Jakob Stigsen Andersen
Den lange distance ved Tour de Gudenaa blev sat i gang lørdag fra Silkeborg, mens der også var starter i både Ans og Ulstrup for blandt andet ungdomsroere. Foto: Jakob Stigsen Andersen Jakob Stigsen Andersen