Silkeborg-Voel faldt med ære i Jysk Arena

I 45 minutter spillede undertippede Silkeborg-Voel helt lige op med København Håndbold

Udgivet:25. april 2023, 21.03

Læsetid:1 minut

Filippa Idéhn stod stærkt i første halvleg, men kunne ikke holdet niveauet efter pausen, hvor sejren gled Silkeborg-Voel af hænde. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Mathias Hove Andersen
Sportsjournalist

1 måned siden

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel spillede den hidtil bedste kamp i slutspillet tirsdag aften. Selvom holdet tabte med 27-29 til København Håndbold i Jysk Arena, var der klar fremgang at spore.

I de første slutspilskampe mod Team Esbjerg og Ikast havde Silkeborg-Voel fået læsterlige klø, og det gav bange anelser, da de skadesplagede værter kom bagud med 1-4 efter godt syv minutters spil. Men hjemmeholdet kom med et stærkt modsvar og udlignede efterfølgende til 4-4 ved Eira Aune.

Kampen var fortsat helt lige, da cheftræner Jakob Andreasen tog timeout efter et kvarter, og den åbne slagudveksling fortsatte ufortrødent i den efterfølgende periode, hvor Filippa Idéhn diskede op med flere store redninger i hjemmeholdets mål.

Ved stillingen 11-11 efter 25 minutters spil var det gæsternes tur til at trykke på den grønne knap, men spilstoppet bekom Silkeborg-Voel bedst, og hjemmeholdet kunne gå i omklædningsrummet med en overraskende pauseføring på 14-11.

Udover Eira Aune, der scorede fem gange i første halvleg, lyste Nikoline Strunge og Emilie Bastrup begge op i offensiven med tre fuldtræffere.

Holdet fra hovedstaden kom dog bedst ud til anden halvleg, og efter fem minutter havde københavnerne udlignet til 15-15. Opgøret var dog fortsat helt åbent, og med et kvarters tid tilbage på uret var stillingen 18-19.

Efterfølgende fik gæsterne slået et lille hul til 18-21, og forspringet voksede til 20-25, da de to hold tog hul på de sidste 10 minutter. Der opstod kortvarigt spænding, da Nikoline Strunge reducerede til 24-26. Silkeborg-Voel forsøgte at tilkæmpe sig et point i syv mod seks, men gæsterne stod distancen, og da slutsignalet lød, stod der 27-29 på tavlen.

Efter tre nederlag i træk er Silkeborg-Voel fortsat sidst i slutspilspuljen.

Indlæser debat