Steen Vindum og stråmanden

29. juli 2021, 13.14

VARTEGN Papirtårnet som Silkeborgs vartegn. Så kom vi op af stolene. Jeg betragter Steen Vindums udmelding som en stråmand.

En stråmand som behændigt fjerner vores fokus fra vigtigere emner. Her tænker jeg på byrådets gavebudget og kommunens aktuelle kassebeholdning.

Når jeg læser det med småt omkring budgetaftale, og læser Vindums udtalelser til Midtjyllands Avis, så vækker det bekymring.

»Hvis det viser sig, at vores regnestykke ikke holder, så er det vores anlægsbudget, vi må kigge på«.

Så alle lokale projekter, som har fået penge i anlægsbudgettet: »Hold your horses«.

Jeg er ikke i tvivl om, at budgettet bliver vedtaget, som det ser ud i dag. Alt andet vil være politisk selvmord en måned før valget. Jeg er mere i tvivl om budgettet overlever mødet med virkeligheden efter valget.

Det bringer mig videre til kommunekassen. Hvor mange penge har vi i kassen, når regningerne og lønnen er betalt.? Har vi 400 millioner, eller kun 60 millioner som meget peger i retningen af. Jeg er gammel nok til at huske valget i 2009. Her efterlod det siddende byråd et hul i kommunekassen på et trecifret millionbeløb til det nyvalgte byråd. Nedskæringer, fyringer og slukket gadebelysning var følgen. Ingen tog ansvar, ingen vidste, hvor pengene var blevet af.

Jeg og andre kandidater fra Nye Borgerlige har stillet spørgsmål til kommunekassens indhold, blandt andet her i Midtjyllands Avis.

Indtil videre har der været larmende tavshed fra Steen Vindum. Det er ikke et godt tegn.

Silkeborgs første højhus er i øvrigt Silkeborghus med sine 15 etager, som blev bygget i 1960. Steen Vindum har på et tidspunkt udtalt, at Silkeborg godt kan rumme to højhuse. Det har vi så nu, så kan vi godt lægge Fredenstårn i graven.

Indlæser debat...