Bjedstrup-forældre i opråb til DF og Venstre: Red vores skole

Landsbyskolerne er kraftcentre i landdistrikterne. Det har både Venstre og Dansk Folkeparti sagt de seneste måneder. Nu har de to partier chancen for at stå ved deres ord og redde Bjedstrup Skole, lyder reaktionen på varslet skolelukning fra lokalsamfundet i Bjedstrup

17. august 2020, 14.43

Lige før coronanedlukningen sang Lars Lilholt sin støttesang for barnebarnets skole til et borgermøde om de fremlagte forslag. I morgen aften holder aktionsgruppen Bevar Bjedstrup Skole igen stormøde på skolen. Der er syet over 100 Corona-mundbind med teksten ’Bevar Bjedstrup Skole’. Alle partier fra byrådet møder op til stormødet, og der bliver næppe lagt fingre imellem, når indstillingen om at lukke skolen skal diskuteres.

RY Undervisnings- og Børneudvalget har i dag indstillet til, at byrådet træffer den endelige beslutning om at lukke Bjedstrup Skole som et led i et større arbejde med at skabe en helt ny og mere rentabel skolestruktur i Skanderborg Kommune.

Alligevel har formanden for Bevar Bjedstrup Skole, Mikkel Schwab, ikke givet op endnu.

- Det kan godt være, at de røde partier er i gang med at svigte os. Men Dansk Folkeparti og Venstre er stadig to væsentlige spillere i den her aftale, og vi hører, at der er ret store uenigheder i de partier. Vi opfordrer de stemmer til at råbe op nu og rede vores skole, siger han og fortsætter:

- Særligt Dansk Folkeparti har hele tiden sagt, at de vil landdistrikterne og udviklingen på landet. Desuden gik DF’s formand, Martin Frausing, barfodet hjem fra sko-demoen i juni og støttede dermed fuldt op om vores lille skole. Og Dansk Folkeparti er i Skanderborg kendt for at turde holde deres linje, også selvom den adskiller sig fra flertallets. Vi mangler en ægte helt nu, og den helt må gerne kommende flyvende med det samme, siger han.

Vil ikke diskutere friskole

Blandt forældrene skaber udvalgets indstilling stor bekymring for fremtiden, men de har heller ikke givet op endnu, fortæller Julie Abildgaard, der er mor til tre og bor i Alken.

- Jeg er målløs. Vi oplever jo, at det strømmer til med børnefamilier. Vi har to fyldte børnehaver, den ene med venteliste, og en skole, hvor elevtallet og tilslutningen bare stiger og stiger. Jeg forstår ikke, hvad politikerne har gang i. Men lige meget hvad, så kommer vi ikke til at give op, og alle forældrene skal vide, at vi nok skal sikre skolens overlevelse på den ene eller anden måde, siger hun.

Indstillingen fra udvalget indeholder også muligheden for, at der etableres en friskole i Bjedstrup i stedet for en folkeskole. Men den mulighed ønsker forældrene og lokalsamfundet ikke at diskutere lige nu.

- Vores folkeskole er i fremgang med stigende opbakning og elevtal. Vores fokus er stadig at sikre et stærkt folkeskole-tilbud til alle områdets børn - også til de familier, der ikke har penge i budgettet til at betale for skolegang. Det har jo også været socialdemokratisk politik i mange år, så hvorfor pludselig skrotte den fine, grundlæggende værdi? siger Julie Abildgaard.

bes