Ros til kommunens fokus på uddannelsesklausuler

Udgivet:27. august 2021, 12.28

Læsetid:1 minut

2 år siden

LÆRLINGE I denne uge blev økonomiudvalget i Silkeborg Kommune orienteret om, hvordan det er gået med kravet om, at lærlinge skal tænkes ind i kommunale projekter på en vis størrelse.

Nu er det snart et år siden, at Silkeborg Kommune fik skrevet en uddannelsesklausul ind i retningslinjerne i forbindelse med udbud og konkurrenceudsættelser. Og det er gået godt. Der har været lærlinge på byggepladserne, så kravet om én lærling pr. ti faguddannede er blevet overholdt, når det har været muligt.

... det er gået godt. Der har været lærlinge på byggepladserne, så kravet om én lærling pr. ti faguddannede er blevet overholdt, når det har været muligt
Thomas Black og Jens Svenningsen

Det har været vores ønske i lang tid, at der skulle være uddannelsesklausuler i Silkeborg Kommune, og derfor er det glædeligt, at det endelig er sket.

Vi har en klar fælles interesse i, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse, og kommunens målsætning om, at en tredjedel skal gå den vej, bakker vi helt op om. Vi hører konstant om mangel på dygtig, faglært arbejdskraft, så fokus på lærlinge er mere aktuelt end nogensinde.

Læs også
Uddannelsesklausuler i hus: Flot håndslag fra byrådet Uddannelsesklausuler i hus: Flot håndslag fra byrådet
Læs også
Uddannelsesklausuler i hus: Flot håndslag fra byrådet

Vi ved godt, at uddannelsesklausulen i retningslinjerne for kommunale projekter ikke er havnet på skrift af sig selv. Der ligger godt, politisk håndværk bag.

Læs også
Kommunen skal stille krav om uddannelsespladser Kommunen skal stille krav om uddannelsespladser
Læs også
Kommunen skal stille krav om uddannelsespladser

Der er også andre sammenhænge, hvor vi i fagbevægelsen ønsker os lignende aftaler. Virksomheder, der er dækket af en overenskomst, ser vi gerne, der får fortrinsret, når der skal løses kommunale opgaver. Det vil være en reel og praktisk opbakning til den danske arbejdsmarkedsmodel.