BSH var tæt på at smide sikker sejr i gyserafslutning

Bjerringbro-Silkeborg førte 3-11 i første halvleg, men holdet kunne ikke holde stilen og måtte kæmpe med det yderste for endelig at vinde igen på udebane

6. december 2021, 20.54

Ludvig Hallbäck spillede godt i første havleg. Martin Ballund

HÅNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg fik endelig en succesoplevelse på udebane, da holdet vandt 28-29 over TTH Holstebro efter 13-19 ved pausen.

At det blev så tæt, kan BSHerne takke sig selv for - blandt andet fordi det ikke lykkedes at straffe hjemmeholdets syv-mod-seks-satsning. Tre gange kiksede BSHerne et åbent mål efter hurtig midte, og så kunne hjemmeholdet æde sig ind på forspringet mod et stadigt mere famlende BSH-angreb.

Flere gange var hjemmeholdet to mål bagefter. Således også halvandet minut før tid, hvor Johan Sjöstrand med en mirakelredning sørgede for, at hjemmeholdet ikke fik reduceret yderligere.

BSHerne kom flyvende ud af startblokken i opgøret mod og bragte sig foran 1-7 efter otte minutters spilletid. Og på et tidspunkt var holdet foran 3-11.

Dels var forsvaret godt spillende, og dels var keeper Johan Sjöstrand helt sublim og reddede blandt andet tre straffekast.

Og i angrebet scorede BSHerne anført af Jacob Lassen, Ludvig Hallbäck og mads Kjeldgaard nærmest efter behag.

Der var klasseforskel på de to hold, men hjemmeholdet fik stoppet blødningen med spil syv mod seks og holdt i med det yderste af neglene - godt hjulpet på vej af en skidt BSH-overtalsperiode, hvor BSH kun fik 2-2.

I stedet for at tage yderligere afstand fik hjemmeholdet blod på tanden, og da først BSH begyndte at skifte ud, forsvandt rytmen ud af angrebsspillet.

I målet holdt Sjöstrand stædigt fast i sit niveau, men det var bekymrende at han et par minutter før pausen igen blev ramt af en bold i ansigtet i og med, at han netop har været ude i en længere periode med en hjernerystelse efter et skud i ansigtet.

Kun et par dårlige beslutninger af hjemmeholdet gjorde, at BSH kunne gå fra 13-17 til 19 i halvlegens sidste minut.

Den føring viste sig at blive afgørende, om end det var med mindst mulig margin, at de to meget vigtige point kom med hjem i bussen, hvilket BSH blandt andet bidrog til med for mange udvisninger i anden halvleg.

Indlæser debat